Op 12 september 2017 (de 2de dinsdag van deze maand) om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

Op moment van schrijven zijn er in het Notropis genus 89 erkende soorten. En er zijn al een paar soorten gemarkeerd als "uitgestorven". Niet allemaal zijn ze even kleurrijk als de bekenste N. chrosomus of Rainbowshiner. Maar dat er nog meer kleurrijke en interessante soorten tussen zitten gaan we ontdekken op de septembervergadering.

Zilverhaai voorzitter Filip Maes heeft intussen al heel wat Rainbowshiners gekweekt. Al meerdere liefhebbers hebben intussen nakweek van bij hem rondzwemmen.
In de lezing komen dus meerdere "shiners" aan bod, maar ook hoe de kweek verloopt. En we ontdekken wat dit genus nu voor de aquaristiek en vijvergebeuren zo interessant maakt.
Zou je een speciaalaquarium willen opzetten met vissen uit de streek van herkomst. Daarom passeren in deze presentatie ook andere passende vissoorten de revue.  

De klassieke agendapunten zoals voorzittersmededelingen, quizvraagjes en gratis tombola vullen het avondprogramma van deze vergadering aan. Iedereen is natuurlijk weer hartelijk welkom.