Vandaag (zaterdag 22 juni 2019) is de Olmense Zoo heropend, met ook een nieuwe naam: Pakawi Park. Aftredend Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) huldigde het park samen met de nieuwe eigenaars officieel in.

Sinds januari heeft het park twee nieuwe eigenaars: Wim Verheyen, zoon van de vroegere eigenaar, en Tommy Pasteels. Zij willen het park grondig vernieuwen. Zo hebben de bosbizons hun rechtmatige plaats in het bos gekregen, zodat er centraal in het park meer ruimte is voor de grote katachtigen. De tijgers Paka en Awi - die vernoemd werden naar het park - krijgen er een nieuw verblijf en de oude tijgerperken worden omgebouwd tot een groot chimpanseeverblijf.

Om het keerpunt in de geschiedenis van het park te symboliseren, werd het omgedoopt van Olmense Zoo tot Pakawi Park. De naam Pakawi verwijst naar het Swahili voor katachtige. Het dierenpark staat immers al jaren bekend om zijn verzameling grote katten zoals tijgers, leeuwen en luipaarden.

Bezoekers kunnen vandaag op deze openingsdag nog tot 1 uur ‘s nachts terecht in het park. Er staan onder meer muziekoptredens en kinderanimatie op het programma, maar ook roofvogeldemonstraties en voederpraatjes bij de dieren. Er worden zowat 2.000 bezoekers verwacht.

Nota: Van 10 t/m 13 november 2016 organiseerde Zilverhaai Beringen op deze locatie de Aquariumshow: Olmense Zoo Onder Water.