AfdrukkenOnze sponsor uit Duitsland heeft zopas een nieuwe verlichtingsmodule op de markt gebracht. De Aurora-Hybrid combineert de kracht van T5-lampen met de flexibiliteit en energiezuinigheid van LEDs. De nieuwe verlichting zou schaduwplekken in het aquarium volledig wegwerken, zonder enige verbleking van koralen te veroorzaken. 

Aurora-Hybrid bestaat in vier modellen: de 60 cm, 90 cm, 120 cm en 150 cm. Elk model heeft vier T5-lampen met daarbovenop nog eens één tot vier ledmodules.


De Aurora-Hybrid is op vijf kanalen eenvoudig bestuurbaar via bluetooth. De combinatie van T5-lampen en LEDs zorgt er voor dat de lichtstralen op elk plekje van het aquarium geraken. De verschillende soorten licht bieden bovendien een gala aan golflengtes die nuttig zijn voor de groei van koralen.

De T5-lampen zijn voorzien van individuele parabolische reflectoren. Deze bestaan uit sterk reflecterend aluminium en weerkaatsen 99% van het binnenvallende licht. Elke lamp is onafhankelijk dimbaar van 1-100%.

Het hele pakket is bestuurbaar met de Futura control software, die Giesemann al voor andere monturen gebruikt. De software kan onder andere realistische zonsopgang en -ondergang simuleren, lichtscenario’s instellen en een wolkendek simuleren.


(*) Aanbevolen verkoopprijzen van Giesemann

Een aanpasbare bevestigingskit komt binnen een paar weken op de markt.

Meer info klik HIER