Afdrukken


De bewegingssensor van de Laser Guard detecteert aankomende indringers en geeft direct felle lichtflitsen, groene laserstralen en optioneel ook afschrikkende geluiden. Nog voordat de reiger landt aan de vijverrand, zal hij geschrokken wegvluchten en zijn de vissen veilig in de vijver.

 

 

 

De werking van de Laser Guard is zeer effectief tegen reigers door drie methodes:

 

Deze afschrikmethode duurt per keer 60 seconden, de geschrokken indringers zullen wegvluchten zodat de vissen weer veilig zijn in de vijver. Lichtflitsen en laserstralen veroorzaken al zoveel onrust bij de vijver dat desgewenst het geluid kan worden uitgeschakeld met de draaiknop bovenop de Laser Guard. Omdat reigers snel wennen aan afschrikmethodes is er variatie in het programma.

 

Ook andere dieren die de vijver willen benaderen worden verjaagd (zoals katten).
Kleurige vissen in een heldere vijver zijn een gemakkelijke prooi voor o.a. reigers. In het voorjaar zijn reigers op zoek naar voedsel voor hun jongen.
‘s Zomers als de jonge reigers zijn uitgevlogen, staan ze zelf te vissen aan de waterkant. In het najaar is het voedselaanbod voor reigers beperkt en zijn de vijvervissen een gemakkelijke prooi. Vissen vormen het hoofdvoedsel van de reiger, maar zijn lange snavel kan ook grote exemplaren levensgevaarlijk verwonden. Na een succesvolle poging zal de reiger terugkeren tot de vij

ver is leeggevist.