Afdrukken

Octopussen, met hun 8 armen, 9 hersenen, 3 harten en duizenden zuignappen, zijn in staat tot meerdere handelingen en kunnen zelfs radicaal van kleur veranderen. Aangetrokken door wat ze niet kennen, zijn ze in staat te leren van hun ervaringen. Sommige specialisten ontdekten zelfs bijzondere vormen van humor en empathie in het gedrag van de octopus. 

Op donderdag 13 mei om 20.00 uur was (dankzij de website van NTGent) online een verbazingwekkende voorstelling te volgen die in Vidy-Lausanne (Zwitserland) doorging.  Het was een verrassende interactie tussen een Zwitserse actrice op het podium en een octopus ondergedompeld in een gigantisch aquarium, met 1.300 liter water, ook op het podium. De voorstelling, die ongeveer een uur duurt was een theatraal, muzikaal theaterstuk waarin de toeschouwer misschien niet degene is die men verwachte. Deze keer was een vis de deskundige.

Omdat een optreden in de theaterzaal, met publiek, niet kan volgens de huidige coronamaatregelen was de show op voorhand opgenomen.