Afdrukken

Vanaf 1 januari 2022 zal Sportoase – dé Vlaamse sport- en ontspanningsgroep bij uitstek en de uitbater van het gelijknamige zwembad op be-MINE - ook duikcentrum TODI operationeel gaan leiden. De aankondiging gaat gepaard met de 10.000ste duikinitiatie en een zeemeerminnenoptreden.

Vijf jaar geleden opende Todi in Beringen op be-MINE het eerste indoor duik- en snorkelcentrum met tropische zoetwatervissen in Europa, de deuren. Met 6.200.000 liter zoet water is het ook meteen het grootste indoor duikbassin van België. De totale investering voor het duikcentrum bedroeg negen miljoen euro, waarvan drie miljoen afkomstig uit het SALK en zes miljoen werd geïnvesteerd door LRM. “Wij willen met deze gedurfde investering een bijzondere recreatieve bestemming creëren en zijn ervan overtuigd dat dit kan binnen een rendabele context”, zei voormalige CEO van de LRM Stijn Bijnens bij de opening.

Zie archief: SN 001 en Z-werkbezoek

Maar die rendabele context is nog niet bereikt. Daarom stelde LRM de vraag aan Sportoase om de exploitatie over te nemen en de attractie naar een hoger niveau te brengen. “Vijf jaar hebben huidige exploitanten Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts keihard gewerkt om het concept uit te bouwen tot het Todi van vandaag”, zegt Jeroen Bloemen van LRM. “Maar we komen nu op een kantelpunt. De creatiefase is voorbij, nu kan de exploitatiefase starten. De sleutel zal overgedragen worden aan Sportoase. Het gebouw blijft in eigendom van LRM.”

Het personeel van Todi wordt ook overgenomen door groep Sportoase. Voor de huidige uitbaters Dirk en Wouter is Sportoase een gedroomde overnemer.