In deze rubriek ondersteunen wij de vakhandel.  

Persberichten met betrekking tot de aquarium- terrarium- of vijverhobby die bij de Zilverhaai toekomen, worden - al dan niet ingekort - in deze rubriek geplaatst. De redactie onthoudt zich van aanbevelingen en kommentaar en legt de verantwoording voor de teksten en daaruitvoortvloeiende effecten geheel bij de inzenders.

Aurora V8! De krachtigste hybride aquariumlamp.

PURE PRESTATIES---------------------------------------------------------
De combinatie van beproefde T5 en moderne LED-technologie genereert een extreem hoge lichtopbrengst, waardoor met name veeleisende steenkoralen (SPS) in zeewateraquaria kunnen worden gehouden.
Met maximaal 5 krachtige LED-clusters met elk een maximaal vermogen van maximaal 95 watt wordt een buitengewone lichtopbrengst bereikt.
Deze LED clusters worden aangevuld met maximaal 8 dimbare HO T-5 lampen, elk in groepen van 2 dimbaar van 0-100%. 

ALLES ONDER CONTROLE-----------------------------------------------
De nieuwe AURORA V8 kan nu worden bediend via onze nieuwe lynk-app via WIFI. Eenvoudig te integreren in het thuisnetwerk of direct aanstuurbaar.
De AUORA V8 heeft maximaal 10 individueel regelbare lichtgroepen, waarbij elke T-5 groep apart van 0-100% gedimd kan worden. De app heeft een Easy Mode voor een snelle set-up van de armatuur of de uitgebreide Professional Mode - voor iedereen die zijn armatuur individueel wil programmeren.
Vooraf ingestelde lichtprogramma's, geoptimaliseerd voor verschillende aquaria, zijn al vooraf geïnstalleerd.
Lichtprofielen kunnen eenvoudig worden uitgewisseld met andere gebruikers via Whatsapp of e-mail.
De lynk app is gratis te downloaden in de Apple Store en vanaf 06/2021 in de Google Playstore. 

ONEINDIGE KLEUREN---------------------------------------------------
In bijna 3 jaar ontwikkelingswerk hebben we talloze LED-combinaties uitgeprobeerd en laten testen door ervaren zeeaquarianen.
Het resultaat is een LED-configuratie die in alle opzichten overtuigt. Met deze combinatie van LED's wordt het hele spectrum van UV-licht dat voelbaar en bruikbaar is voor koralen bedekt met verschillende blauwe en cyaan tinten. Het gegenereerde licht bestrijkt het hele spectrum van 400-760 nm. In combinatie met het witte licht zijn fascinerende lichtscenario's en zeer hoge PPFD (PAR) waarden mogelijk.
Tegelijkertijd zorgen de T5-groepen voor een homogene verlichting van het aquarium en voorkomen zo dat de koralen zichzelf in de schaduw stellen. De keuze uit verschillende T-5 kleurencombinaties zorgt voor maximale ontwerpvrijheid bij het kiezen van het gewenste lichtspectrum 

 • Totale lengtes van 900, 1200 en 1500 mm
 • Convex ontwerp van de behuizing en de reflectoroppervlakken
 • Hoge kwaliteit volledig aluminium behuizing - zeewaterbestendig
 • Bovendien gepoedercoat in witte hoogglans of irridium fijne structuur
 • Ingebouwde WIFI-bediening voor iOS en Android
 • Comfortabele APP met talrijke bedieningsopties
 • Stroomuitvalbeveiliging en gegevensopslag
 • Leveringsomvang inclusief verstelbare touwophanging
 • Leveringsomvang inclusief T-5 lampen in de gewenste lichtkleur 

1. Meer (duitse) info 

2. Met prijzen

 

De Ultra Protector biedt bescherming voor tuinvogels, vijvervissen en gewassen

Een zeer effectieve methode om ongewenste dieren bij de vijver weg te houden is het plaatsen van deze omheining met schrikdraad. De onaangename verrassing van de schok zorgt voor een instinctieve vluchtreactie bij reigers, aalscholvers en katten waardoor ze wegblijven. Vissen zijn weer veilig in de vijver.

Behalve bescherming van de vijver, kan de set een afbakening vormen van de tuin. Eigen huis- en erfdieren blijven binnen de omheining en beplanting wordt beschermd tegen plunderende dieren.

    Professioneel schrikdraadapparaat led-lampjes tonen de correcte werking
    20 staanders met voet en steker voor omheining op verschillende hoogtes
    200 m schrikdraad om 100 m vijverrand met 2 draden te beschermen
    Metalen aardepin van 1 meter voor deugdelijke aarding van de installatie

Maximaal piekvoltage 6,4 kV
Weerstand schrikdraad 8 ohm/m
Stroomverbruik 3 Watt
Ladingsenergie 2,00 J
Max. impuls energie 1,25 J

Brochure

 

Goed beschermd in elk vijverfiltersysteem

Heinsberg, Duitsland – sera siporax pond protect Professional is het nieuwste vijverfiltermedium uit de siporax-familie van sera met een beschermende bal die tegen slijtage beschermt. Het werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik in filtersystemen met sterke waterbeweging. 

Het buitenste omhulsel beschermt de binnenste siporaxring en leidt de waterstroom er rechtstreeks naar binnen. De doorstroming door de gesinterde glazen ring is nog effectiever en de nitrificatieprestaties van de filterbacteriën worden door de maximale zuurstofinvoer verhoogd. Dankzij de poriënrijke, unieke 3D-tunnelstructuur is het bewezen dat de interne siporax ideale vestigingsomstandigheden biedt voor filterbacteriën. Het voor de vestiging benodigde oppervlak wordt zo veel mogelijk vergroot en de afbraak van schadelijke stoffen wordt gemaximaliseerd. Het resultaat is biologisch schoon water en een bijzonder lange standtijd van de filter.

Het aanbevolen aantal ballen dat nodig is voor uw eigen vijver is afhankelijk van de aanwezige bezetting in de vijver en kan eenvoudig en individueel worden bepaald. sera siporax pond protect Professional is verkrijgbaar in twee verpakkingsgrootten. De kleinere verpakking van 10 liter bevat minimaal 210 ballen en de grote verpakking van 50 liter bevat minimaal 1.050 ballen.

Meer informatie: www.sera.de

 

AQUASALZ: Dit oxiderend zout is samengesteld en geproduceerd door PRODAC INTERNATIONAL, het lost de vuildeeltjes in het aquarium op en brengt deze naar het oppervlak om het vuil op die manier beter te kunnen verwijderen. 


AQUASALZ verhoogt het zuurstofgehalte in het aquarium dat soms tijdens warmere periodes te laag is, het houdt het water cristalhelder en garadeert een stabiele groei van vissen en planten. Dit product kan eveneens gebruikt worden in zeewater aquariums ZONDER ONGEWERVELDEN waar het de groei van rode algen voorkomt. U kan het best dit product direct op de algen verstuiven. 
 

Gebruik: schakel de pomp en filter uit gedurende 8 minuten en strooi AQUASALZ op het wateroppervlak. 
 

Dosering: een volle maat per 70 liter, elke 15 tot 18 dagen. 
Buiten het bereik van kinderen houden.

Video: https://youtu.be/Yy_y97vL6dA

 

 


JBL waterstraalpomp voor makkelijke mensen - voor bijna iedereen dus.

JBL PROCLEAN AQUA IN-OUT, waterstraalpomp, artikelnr. 6142900
Er zijn dingen waar we op een bepaald moment in ons leven tegenaan lopen, maar waar we de waarde niet direct van inzien! Hiertoe behoren ook waterstraalpompen, die iedereen tijdens de scheikundeles wel eens gebruikt heeft om te proberen een vacuüm te creëren.

In het huidige leven van een aquariumliefhebber kan juist dit effect uitstekend worden gebruikt voor het verversen van water: we sluiten de JBL waterstraalpomp aan op de waterkraan (eventueel een draadadapter gebruiken), verbinden de slang met de molmklok (substraatreiniger) en met de waterstraalpomp en draaien de kraan open. Het vacuüm dat nu ontstaat zuigt het water uit het aquarium en samen met de reiniging van de bodemgrond kunnen we ook een gedeeltelijke waterverversing uitvoeren. Wanneer het aquarium hoger staat dan de gootsteen hoeft de waterkraan maar kort opengedraaid te worden - het water stroomt vanzelf verder. Wanneer het aquarium lager staat kunnen we ook het water afvoeren, maar dan moet de kraan open blijven. 

Nu het tweede voordeel: wanneer voldoende water is afgezogen wordt simpelweg een kleine 'waterkraan' aan de waterstraalpomp omgezet en wordt het aquariumwater niet meer afgezogen maar leidingwater in het aquarium geleid. Praktisch, tijdbesparend en zonder gevaar de kamer per ongeluk onder water te laten lopen!

 

 

De Red Sea ReefDose is de nieuwste doseerpomp, speciaal ontworpen voor rifaquaria en is beschikbaar in twee versies.

De ReefDose 2, met 2 doseerkanalen, en de ReefDose 4, met 4 kanalen. Beide apparaten zijn bestuurbaar met de Red Sea ReefBeat app. Gebruikers kunnen hiermee een schema instellen, met éénmalige, dagelijkse, of volledig werkingsperiodes. 
Doseerdata worden 30 dagen lang bijgehouden in de app. Een overzicht toont alle geplande doseringen voor de dag, en de app kan ook het resterende volume in de doseercontainers berekenen. De doseerpompen hebben tevens een optie om vloeibaar voedsel te doseren.

De doseerpompen hebben pompkoppen met een nauwkeurigheid van 0.05 ml en kunnen indien nodig gemakkelijk vervangen worden. Het apparaat gebruikt stille motoren met 3 snelheden en een optionele stille modus. 
Een bevestigingsbeugel wordt meegeleverd en een kit met 4 doseerslangen van elk 3 meter, een houdertje voor de slangen en een slangenorganisator is afzonderlijk verkrijgbaar.

Afmetingen
    ReefDoser 2: 13x10.5x8.5cm 
    ReefDoser 4: 22.5x10.5x8.5cm

Video: https://youtu.be/jMPD_702sAQ   -   Meer info: https://bit.ly/3xiLx7j

 

 

ProClean Aqua In Out Complete is het nieuwe 'Waterverversingsset' van JBL.
Voer, plantenresten en stofwisselingsproducten belasten het aquariumwater. Omdat aquariumfilters deze stoffen niet volledig uit het water kunnen halen en een groot deel van het vuil in het bodemsubstraat belandt moet regelmatig (circa om de 2 weken 1/3 van de waterinhoud) een gedeeltelijke waterverversing worden uitgevoerd. De waterverversing moet altijd verbonden worden met het afzuigen van het substraat. Na een waterverversing moet absoluut een goede watervoorbereider, zoals JBL Biotopol, worden gebruikt om het nieuwe leidingwater visvriendelijk te maken. 

 

 • Super praktische complete set voor het verversen van water met bodemreiniging in aquariums met een hoogte van 45-70cm met waterstraalpomp voor de waterkraan
 • Eenvoudig in gebruik: Sluit de slang aan de ene kant aan op de molmklok (bodemreiniger) en aan de andere kant op de zuigpomp aan de waterkraan. Na het afzuigen van de aquariumbodem de hendel aan de pomp omzetten en het aquarium weer vullen
 • Automatisch aanzuiging: Genereert zuiging door de waterstraal van de waterkraan (ook wanneer het aquarium lager staat). Reiniging van moeilijk toegankelijke plaatsen door molmklok: Ronde dwarsdoorsnede met hoek
 • Nooit meer slepen met emmers: Eenvoudige en veilige waterstroom, bevestiging van de slang dankzij clip en directe aansluiting op de waterkraan
 • Inhoud: 1 complete set voor waterverversing incl. 8 m slang, molmklok 27-46 cm lang, draadadapter voor 3/4" op 22 x1/ 24 x1/ 28 x1, 2 clips en 1 waterstraalpomp

 

 

De nieuwe LOOPpro-vijverfilter is een voorfilter die grove vuildeeltjes filtert voor dat het water in de voorkamers van een vijverfilter stroomt wat de effectiviteit van de filter bevordert en de levensduur van de biologische filtermedia verlengt.

Een terugspoelfunctie kan worden gebruikt om opgehoopte grove resten te verwijderen. Het ingebouwde UVC-apparaat doodt ziektekiemen en algensporen, wat resulteert in kristalhelder en gezond vijverwater.

De extreem onderhoudsarme LOOPpro is beschikbaar in 5 modellen. Meer info.

 

Waste Away Gel laat continu goede bacteriën vrij in het water zonder dat er doseerpompen of slangen nodig zijn. Deze bacteriën verbruiken nitraat, fosfaat en organische stoffen die het aquarium en het water schoner houden. Het is een unieke en eenvoudige oplossing voor een helder en gezond aquarium.

De Waste-Away gels zijn volledig veilig voor vissen, planten en koralen.

Makkelijk te gebruiken.
Plak de gel met de meegeleverde zuignap in het aquarium of sump. De verkleuring van de gel geeft aan wanneer het product aan vervanging toe is.

    Beschikbaar in diverse verpakkingen van 1 of 2 strips.
    Ook beschikbaar voor zeewater: Waste Away Gel Marine

 

Waarom MALAMIX 19 toevoegen aan uw aquarium?
Dagelijks zie ik in de praktijk zieke vissen met een slechte slijmlaag (te weinig slijm, te dikke slijm, slechte consistentie...). Indien de slijmlaag te weinig afweerstoffen bevat, is de kans groter dat uw vis ziek wordt. In elke aquarium zijn er immers steeds ziekteverwekkers aanwezig, die bij zwakkere vissen makkelijker de bovenhand nemen. Een gezonde sterke slijmlaag vormt de basis van een gezonde vis. Daarom is het belangrijk om uw vissen regelmatig te voorzien van deze ideale mix van afweer-versterkers (zie onder) die MALAMIX 19 bevat.
Deze afweerversterkers worden deels opgenomen in de slijmhuid en deels opgefilterd door de kieuwen en vormen stuk voor stuk goede bouwstenen voor een goede slijmlaag en speelt een rol bij de ziekteafweer. Bovendien bevat MALAMIX 19 nog nutriënten/enzymen die de filterbacteriën en probiotica een boost geven. Dit verbetert de waterkwaliteit en ondersteunt het immuunsysteem.

Wanneer en hoe frequent mag men MALAMIX 19 toevoegen?
Om een optimale slijmlaag (lees afweer) te verkrijgen  wordt MALAMIX 19 best maandelijks preventief toegediend gedurende het hele jaar. MALAMIX 19 bestaat uit biologische middelen en kan bijgevolg niet overgedoseerd worden. Ook na een chemische behandeling tegen parasieten of bacteriën is MALAMIX 19 het ideale middel om de slijmlaag snel weer op te bouwen en de waterkwaliteit weer op punt te brengen.

Toepassing MALAMIX 19:
        1) UV-lamp, ozon en eiwitafschuimer gedurende 12h afzetten
        2) Aktieve kool en zeoliet gedurende 24h verwijderen
        3) Goed schudden vóór gebruik
        4) 25ml/100L water, kan niet overgedoseerd worden.
        5) Mag maandelijks toegediend worden.
        6) Minstens houdbaar (ook geopend) tot houdbaarheidsdatum.

 

 

De Jecod WiFi doseerpomp 3.4 is de nieuwste doseerpomp van het merk Jecod/Jebao.
Deze nieuwe doseerpomp is uitgerust met WiFi heeft geen display en knopjes, op de behuizing waardoor deze veel compacter en te bedienen is vanaf smartphone of tablet.

De Jecod doseercomputers zijn ideaal voor het dagelijks doseren van toevoegingen.
Bijvoorbeeld bij het gebruik van de Balling methode, DSR etc. (voor zeewateraquarium) en voor de Estimative Index, Redfield Ratio etc. (voor zoetwateraquariums).

Voordelen van de Jecod WiFi doseerpomp 3.4

 • Eenvoudig programmeren op uw smartphone.
 • De instelling van de smartphone kan tijd besparen voor beginners en meer nauwkeurigheid om invoerfouten op de traditionele LCD-doseerpomp te voorkomen.
 • Ideaal voor het doseren van CA / MG / KH of RO.
 • Max Programma 24 keer per dag per pomp.

Bekijken op YouTube >  https://youtu.be/6aI7_L78SsU

 

 


De Exo Terra Turtle Bank is een unieke drijvende plaats om te zonnen voor waterschildpadden.
Gezien hij door magneten op zijn plaats gehouden wordt, kan de Exo Terra Turtle Bank in de hoeken van het terrarium aangebracht worden en zodoende het zwemgebied maximaal houden.
Past zich automatisch aan aan elke waterstand.
De onder water liggende helling maakt het de schildpadden gemakkelijk in en uit het water te klimmen naar een droge rustplaats om maximaal te genieten van de warmte en de UVB-lampen.
Verkrijgbaar in 3 maten waardoor het in elke maat schildpaddenterrarium past, of meerdere Turtle Banks in één terrarium kunnen worden aangebracht.

 •     Geschikt voor elk aquaterrarium
 •     Past zich automatisch aan aan elke waterstand
 •     Wordt door magneten op zijn plaats gehouden
 •     Onderwaterhelling om gemakkelijk in en uit het water te klimmen
 •     Ideale plaats om te zonnen of rustplaats voor amfibisch levende dieren