Een eenvoudige manier om plantenaquaria van CO2 te voorzien.

De HS aqua CO2 Max-Mix Reactor is het ideale product om CO2 op te lossen in aquariumwater.

De gepatenteerde rotor zorgt ervoor dat het CO2 vele malen gemakkelijker en sneller in het water oplost dan met een diffusor.

        • Kan binnen en buiten het aquarium gebruikt worden
        • Gemakkelijk schoon te maken
        • Altijd verticaal installeren
        • Bodem goed afsluiten
        • Aanbevolen waterdoorstroom 360-1000 l/h

Koolstof is voor alle planten een belangrijke voedingsstof en wordt in de vorm van kooldioxide (CO2) opgenomen. Kooldioxide is meestal onvoldoende aanwezig in het water van aquaria waarin veel planten groeien. Met CO2-bemesting groeien aquariumplanten beter, waardoor een hoger zuurstofgehalte in het aquarium wordt bereikt. Bovendien worden door de planten de algengroei bevorderende stoffen verwerkt. Dit is van belang voor een gezond milieu en een goede gezondheid van de vissen. CO2 kan ook worden gebruikt om de pH-waarde te verlagen, indien dit gewenst is.
In aquaria met heel zacht water is CO2-bemesting vaak niet mogelijk, verhoog dan voor de CO2-bemesting eerst de KH-waarde met HS aqua KH-Plus.

In zeeaquaria wordt CO2 gebruikt in combinatie met de HS aqua Calcium Reactor. Let hierbij op dat geen overschot aan CO2 in het aquarium terecht komt, omdat hierdoor de zooxanthellen in de koralen te veel zuurstof produceren, waardoor de koralen schade kunnen ondervinden.