Vincia producten (Velda) zijn 100% natuurlijk en hebben een minimale milieubelasting.
In de tuinvijver heeft de natuur het voor het zeggen. Natuurlijke processen zorgen voor een biologisch evenwicht in de waterbiotoop. Maar soms kun je de planten en micro-organismen in de vijver wel een handje helpen. De natuurproducten van Vincia bevorderen de waterkwaliteit op natuurlijke wijze.

Genieten van het leven rond de vijver
Afvalstoffen worden door nuttige bacteriën omgezet in voedingsstoffen voor waterplanten, die op hun beurt zuurstof produceren voor een gezonde waterbiotoop. Soms kun je de planten en micro-organismen in de vijver wel een handje helpen. Want je weet: gezond water brengt de hele tuin tot leven. Vogels, vlinders, libellen en salamanders worden frequente bezoekers en verrijken de totale tuinbeleving.
Vincia zoekt naar grondstoffen met een natuurlijke werking en hergebruik van restproducten. Zo worden er oplossingen gevonden voor veelvoorkomende vijverproblemen zoals bodemslib, algvorming en een slechte waterkwaliteit. Vincia producten zijn 100% natuurlijk en hebben een minimale milieubelasting.

Kalk uit zee
Langs zeekusten vormen zich lagen kalk van doordrenkte zeealgen. Deze natuurkalk bevat mineralen uit het zeewater en is zeer rijk aan calcium, magnesium en sporenelementen.
Maërl lost langzaam op en verhoogt de GH- en KH-waarde van het vijverwater.

Brochure: Natuurlijke producten voor de vijver