Met de sera X-Feeder kunnen vier voertijden per dag worden ingesteld. De hoeveelheid voer per voerproces kan individueel in tien fasen worden bepaald. Extra handmatige invoer is op elk moment mogelijk. De voeropslagcontainer heeft een inhoud van 120 ml voer en is daardoor uitermate geschikt voor langere afwezigheden.

Het hoogtepunt: dankzij het innovatieve vochtwerende systeem wordt de trommel na elke voeding weer gesloten om hem tegen vocht te beschermen. Op deze manier wordt het voer betrouwbaar beschermd tegen spatwater en optrekkend vocht. Het voer blijft droog en zelfs fijngemaakte vlokken zijn goed te doseren en klonteren niet samen.

De automatische feeder wordt handig gevuld met behulp van de meegeleverde papiertrechter. Demontage is niet nodig. Ook hier wordt de opening door extra afdichtingen tegen vocht beschermd. Dankzij uitgekiende techniek is de sera X-Feeder fluisterstil. Het uitgebreide assortiment accessoires omvat een standaard die installatie op aquariumafdekkingen met openingen mogelijk maakt, evenals een klemhouder voor installatie op horizontale of verticale ruiten. De bediening is eenvoudig en intuïtief met vier knoppen en een duidelijk display.