Aquarianen die hun vissen optimaal willen verzorgen, kunnen dat tegenwoordig steeds vaker op afstand: gewoon via mobiele telefoon, tablet of pc.
Na digitale lichtsturing (LEDcontrol+) en een intelligent buitenfilter (professionel 5e) lanceert EHEIM ook een intelligente automatische voedseldispenser.

Hij heet EHEIM autofeeder+, heeft een ingebouwde WLAN (WiFi) functie en kan geprogrammeerd en gecontroleerd worden via smartphone, tablet of pc.
Dit betekent dat de tijden en hoeveelheden van de voedseluitgifte individueel kunnen worden ingesteld en het zelfs mogelijk is om één willekeurig gegenereerde vastendag per week in te plannen.

Daarnaast biedt het programma Smart Control bepaalde bewakingsfuncties. U kunt bijvoorbeeld op elk moment het huidige vulniveau van de voedseltank controleren en zelfs het bereik van de voorspelde resterende voedselhoeveelheid krijgen. Als het vulniveau onder de 30% komt, wordt er een e-mail naar een geregistreerd adres gestuurd; daarnaast wordt er nog een waarschuwing gestuurd zodra de voedseltank leeg is.

Een intelligente verbinding met de hierboven genoemde apparaten van de EHEIM WiFi-familie is ook mogelijk.

Bijvoorbeeld de snelheid van het Smart Filter-programma van uw filter Prof5e kan tijdens het doseren van voedsel een paar minuten worden verlaagd of verhoogd, indien gewenst.

En wanneer het filter niet werkt - bijvoorbeeld: tijdens waterverversing of onderhoudswerkzaamheden - de verdeling van voedsel stopt automatisch.

Het is niet nodig om een ​​app te installeren om te profiteren van de slimme functie van de nieuwe autofeeder+ van EHEIM.