De Belgische dierenspeciaalzaak Tom & Co. lijkt serieus van plan te zijn om een van de leidende Europese spelers in de dierenhandel te worden. Er is gemeld dat het bedrijf een andere topmanager in de raad van bestuur heeft gebracht met Jesper Hojer, de voormalige baas van Lidl International.

Tom & Co boekte de afgelopen twee jaar recordresultaten: de omzet groeide in 2020 met 15% en in 2021 met 10%, tot 264 miljoen euro. De retailer heeft nu 180 winkels, waarvan 129 in Belgiƫ, 2 in Luxemburg en 49 in Frankrijk. Ook e-commerce is een groeipool. De hele sector doet het overigens goed: tijdens de lockdowns namen meer mensen een huisdier en gaven ze er ook meer geld aan uit.

Tom & Co. verwierf dit voorjaar een nieuwe partner in de Belgische investeerder Verlinvest, die nu meer dan de helft van de aandelen in het bedrijf heeft. Tom & Co. zou dus over een adequate oorlogskas moeten beschikken om de voorgestelde uitbreidingsplannen snel uit te voeren.

De speciaalzaak wil zijn aantal winkels tegen 2026 uitbreiden tot 250, zo blijkt uit recente berichten van Belgische media (zoals gerapporteerd in PET worldwide.)