EHEIM lanceert een slimme UV-zuiveraar met wifi-bediening: de reeflexUV+e. De elektronische doorontwikkeling van het beproefde UV-zuiveraar reeflexUV.

EHEIM reeflexUV+e: Een slimme en effectieve oplossing voor ziektekiemen in het aquarium

In 2012 introduceerde EHEIM een volledig opnieuw ontworpen UV-zuiveraar - reeflexUV. Dankzij innovatieve, gepatenteerde reflectortechnologie bereikt het twee keer de efficiëntie van conventionele UV-zuiveraars. Bij de reeflexUV stroomt het water namelijk niet via omwegen langs de UV-C lamp, maar neemt een directere route. Daarnaast is er een reflector ingebouwd waardoor de straling van meerdere kanten gespiegeld door het water gaat. Op deze manier worden schadelijke kiemen (bacteriën, schimmels, virussen, andere ziekteverwekkers) en besmettelijke zwermen van visparasieten en zweefalgen in het water snel en effectief verminderd of geëlimineerd.

Met de nieuwe EHEIM reeflexUV+e is het principe van de gepatenteerde reflectortechnologie hetzelfde gebleven. Het kan echter worden bestuurd via WLAN-compatibele eindapparaten (zoals een smartphone, tablet, notebook, enz.). U kunt verschillende modi selecteren, brandtijd, tijd en pauzes bepalen en zelfs overschakelen naar de boostermodus in geval van een zware parasietenplaag. De reeflexUV+e kan worden gekoppeld met andere producten uit de EHEIM Digital-familie en kan bijvoorbeeld worden gesynchroniseerd met de aquariumverlichting. De bediening is eenvoudig en intuïtief. En als er een lamp vervangen moet worden, krijg je een bericht per e-mail. Er zijn 4 modellen voor aquaria van 300 tot 2000 liter.