De afgelopen twintig jaar heeft SICCE uitgebreide ervaring opgedaan met de productie van gespecialiseerde pompen voor eiwitafschuimers en is nu een wereldwijd toonaangevende fabrikant van eiwitafschuimers. Dit jaar verrast SICCE ons met een zeer bijzondere, origineel ontworpen lijn interne skimmers die voldoen aan de behoeften van de huidige markt.

De skimmers hebben het kubusvormige ontwerp van de recent geïntroduceerde binnenfilterserie SHARK PRO. Hun grote compactheid vergeleken met apparaten met dezelfde capaciteit danken ze aan het principe van "instant skimming", waardoor de met eiwit beladen luchtbellen direct en via de kortst mogelijke route in de skimming cup worden afgezogen. Om de luchtbellen te genereren worden beproefde SICCE-pompen gebruikt, die zijn uitgerust met een zelfreinigende meerbladige waaier die de onderhoudsvereisten beperkt.

De Shark SKIMMER-lijn bestaat uit twee zeer specifieke modellen: SHARK SKIMMER NANO 150 voor aquaria tot 150 l maakt gebruik van een instant skimming-principe met een diffusieoppervlak op de bodemplaat, een bijzonder interessant principe voor het kweken van aquaria met levend plankton of gevoelige dieren.

Het verwijdert alleen opgeloste eiwitten en behoudt een bepaalde koolstofbron in de biotoop, wat zeer gunstig is voor filtervoedende dieren. De SHARK SKIMMER 300 voor aquaria tot 300 l werkt volgens het principe van onmiddellijk afromen met tegenstroom. Het eiwitrijke water wordt naar het oppervlak gezogen, waardoor de prestaties van de afschuimer worden geoptimaliseerd. Het Model 300 kan ook "stand alone" worden gebruikt voor "low tech" rifaquaria.

Oppervlakteafzuiging, skimming en beluchting in één apparaat en voor een extreem laag energieverbruik van 5 W. Beide modellen zijn extreem stil, compact, krachtig en gemakkelijk te demonteren en te onderhouden. Er zijn twee magnetische houders voor het bevestigen van glas tot 15 mm dik. Het externe model is ook waterdicht, zodat deze in een filtercompartiment kan worden ondergedompeld.

De belangrijkste kenmerken van beide skimmers zijn:

  • Grote capaciteit en gemakkelijk te verwijderen skimmerpot, zeer gemakkelijk te hanteren en te legen.
  • Constant en krachtig afschuimen dankzij een speciale regelkamer onder de afschuimerpot.
  • Automatische werking "Instant skimming-principe" met een zeer kort interval tussen de productie van luchtbellen en hun evacuatie in de skimmerpot. Dit principe garandeert een zeer efficiënt afromen zonder luchtdrukverlies en zonder eiwitafgifte.
  • Compacte zwarte robuuste mechanische behuizing met duurzaam ontwerp, beschermt interne onderdelen tegen licht en algen, eenvoudig te demonteren, zeer stille werking, zeer laag verbruik. Kan worden gebruikt in de meeste aquaria op de internationale markt of in hun filtercompartimenten.
  • MicraPlus / Syncra Silent 1.0 pompen met zelfreinigende waaiers. Hun lucht-watermengsel is speciaal geoptimaliseerd om een ​​stille, langdurige en energiebesparende werking te garanderen.

Verkoop in Duitsland en Oostenrijk: aQua united GmbH - Galghide 8 D-48291 Telgte - www.aqua-united.de