De Skimz MBR127 Algen Reactor is een mooi stukje techniek.

Het is een compacte reactor met krachtige ledlamp, en de nieuwste generatie dc pomp.
Geschikt voor aquaria tot 400 Liter maar dat is natuurlijk afhankelijk van je aquarium en vooral het afval dat de bewoners produceren.
Door de reactor te vullen met algen en wieren zal het nitraat en fosfaat gaan reduceren. Maar ook andere ongewenste stoffen, zoals bepaalde schadelijke metalen zullen ook worden verbruikt door de wieren.

Deze reactor is uitstekend voor mensen die alle voordelen willen van een refugium zonder alle hoofdpijn die er bij kan komen. Denk aan ruimte, stukjes wier dat in je pompen komt, licht dat op plekken komt waardoor je algengroei krijgt op bijvoorbeeld je skimmer.

In het midden van de reactor zit een krachtige ledbalk dat in een quartz behuizing zit om nog effectiever te zijn. Het spectrum is geoptimaliseerd voor de groei van wieren.

Naast het groeien van wieren en alle voordelen daarvan zal je ook snel merken dat er heel erg veel zooplankton zich gaat voortplanten in de reactor. Copepoden, ampipoden en mysis zullen het er heel goed in doen door de ideale omstandigheden voor de wieren, er is dus voldoende voedsel aanwezig, de goede doorstroming en dus zuurstof en er is niks aanwezig wat ze op eet. Hoe meer zooplankton hoe beter! Alle levende dieren in een zeeaquarium profiteren hiervan.