Op de Interzoo 2018 heeft sera 3 nieuwe verzorgingsmiddelen gepresenteerd, die op plantaardige basis geproduceerd worden:

Phyto med Tremazid, Baktazid en Protazid.

Alle producten hebben gemeen, dat ze bijzonder goed verdraagzaam en tegelijkertijd hoogwerkzaam zijn.

 

Behandeling van eencellige huidparasieten
Vertonen uw siervissen vertroebelde huidplekken of afgebakende, slijmerige aanslagen, kan dit op een besmetting met parasitaire eencelligen wijzen. De verwekker van de witte stip ziekte bij zoetwatervissen (Ichthyophthirius multifiliis) veroorzaakt bijv. kleine puistjes. Andere eencellige huidparasieten zoals Ichthyobodo sp., Chilodonella sp. of Piscinoodinium pillulare in zoetwater zorgen ook voor zeer kleine punten op de huid. Deze ectoparasieten kunnen met het nieuwe sera Phyto med Protazid behandeld worden. Het bevat als werkzame stof het hoogwerkzame kinine (als hydrochloride), afkomstig van de kinabast. Protazid is ook geschikt voor de behandeling van de peperstip ziekte (Amyloodinium ocellatum) of de ziekte van de clownsvis (Brooklynella hostilis) in zeewater. De in de 100 ml-fles aanwezige oplossing van werkzame stoffen is voldoende voor 650 - 1.100 liter
water.
video: https://youtu.be/hWIS1Li55hg

Uitwendige bacteriële aantasting op de huid en de kieuwen
Vertroebelde, witachtige tot blauwachtige goed verdeelde huidplekken worden door de besmetting met bacteriën veroorzaakt. Zijn er grote oppervlakten van de huid getroffen, kan dit voor de siervissen levensbedreigend worden. Met het nieuwe plantaardige verzorgingsmiddel sera Phyto med Baktazid kan de uitwendige bacteriële aantasting op de huid en de kieuwen behandeld worden. Het daarin aanwezige hoogwerkzame tijmolie - afkomstig van de Thymus vulgaris L., Thymus zygis L. - ter behandeling van door bacteriën veroorzaakte roodheid van de huid door Aeromonas-, Pseudomonas- of Vibrio-bacteriën alsook vin- en kieuwrot bij siervissen in zoetwateraquariums en vijvers. Een veilige diagnose van de uitwendige bacteriële aantasting kan men met een onderzoek onder het microscoop (afstrijkje van de huid of de kieuwen) vaststellen. sera Phyto med Baktazid is in een 30 ml (voor 400 - 600 l) alsook in een 100 ml-fles (voor 1.300 - 2.000 l) te verkrijgen.
video: https://youtu.be/05Tys8MKy_8

Huid- en kieuwwormen behandelen
Huid- en kieuwwormen zijn bij vissen wijdverspreid en leiden tot huidletsel en vervolginfecties. De aantasting uit zich daardoor, dat de vissen zich schuren, hun vinnen knellen en slijmerige plekken op de huid te zien zijn. Met sera Phyto med Tremazid kunnen huid- en kieuwwormen effectief behandeld worden. Het bevat hoogwerkzaam en natuurlijk pepermuntolie, hetwelk al lang in de humane geneeskunde ingezet wordt. Met Tremazid kunnen zowel siervissen in zoet- alsook in zeewater behandeld worden. Het heeft geen invloed op de biologische filtrering, is bijzonder goed verdraagzaam, biologisch afbreekbaar en leidt niet tot een bacteriële vertroebeling van het aquariumwater. Het instellen van de waterwaarden en het verversen van het water - na de behandeling - zijn daarom niet nodig.
video: https://youtu.be/FVXX_-3QR8Y