Deizisau, november 2018 - Met de VAC40 heeft EHEIM een nieuwe vijverreiniger ontworpen die speciaal is ontworpen voor zachte reiniging van de bodem.

 

 

Nu moet je in de herfst de tuinvijver voorbereiden op de winter. Vooral moet de modder worden opgezogen. Dit moet echter met de nodige voorzichtigheid gebeuren omdat te radicale ingrepen het biologische evenwicht van het bekken vernietigen.

Daarom heeft EHEIM de EHEIM VAC40 ontworpen - een speciale modderstofzuiger voor het voorzichtig reinigen van vijvers. Het vermogen wordt zodanig aangepast dat vuil wordt geabsorbeerd zonder het substraat te trillen.

Met zijn krachtige 1300 Watt motor zuigt de EHEIM VAC40 tot een hoogte van 2 meter op. De zuigleiding met universeel mondstuk is precies aangepast. De royale tank heeft een inhoud van 40 liter. Een filterpatroon voorkomt obstructies. Bovendien maakt een robuuste montagebeugel de bediening eenvoudiger.

De 7,5 m voedingskabel, de 4 m zuigslang en de 2,5 m afleverslang geven je een grote bewegingsvrijheid en hoeven de machine niet de hele tijd te verplaatsen. Bovendien maken 1 geïntegreerde knooppunten 2 het werk handiger: volgens de instelling zorgt het voor een volledig automatische activering van het proces van aanzuigen en ontladen van de tank continu op de eerste positie, de tweede positie maakt een afwisselende automatisering mogelijk van aspiratie en repressie.

Slibafzuiging is belangrijk. Gedurende het jaar worden voedselresten, visuitwerpselen, de ontbinding van bepaalde planten en verschillende externe elementen op de bodem van het bassin afgezet. Daar rotten ze en vormen ze bodemmodder. Degradatieprocessen produceren fermentatiegassen en zuurstof wordt schaars.
Het is echter aan te raden om de modder nooit volledig te verwijderen, maar laat er altijd wat over voor de regeneratie van de vijver.
De beste tijd van het jaar voor opruimacties is in de herfst. Het moet niet in het voorjaar gebeuren, want na de winter moet het leven in het bekken zijn loop hervatten.