aquatan nu zonder kleurstoffen en met mineralen

Het waterbehandelingsmiddel sera aquatan maakt al meer dan 45 jaar deel uit van het sera-assortiment en is altijd een van de bestsellers geweest. Nu heeft sera besloten, na de introductie van sera Nature (siervisvoeder zonder kleur- en conserveermiddelen), ook af te zien van kleurstoffen op het gebied van de waterbehandeling. Het geoptimaliseerde recept van aquatan werkt dus zonder enige kleurstoffen en bevat nu calcium, magnesium, mangaan en jodium in biologisch beschikbare vorm. Op deze manier verwijdert aquatan niet alleen giftige stoffen uit het aquariumwater, maar voegt het ook belangrijke mineralen toe. De voordelen van de bewezen receptuur blijven uiteraard behouden!

Een deel van het aquariumwater moet op regelmatige tijdstippen ververst worden, zodat de dieren en planten zich in het aquarium goed voelen en gezond blijven. In de regel wordt bij het verversen van het water gewoon leidingwater gebruikt. Voor ons mensen is het leidingwater onschadelijk, omdat het met de modernste middelen wordt gereed gemaakt en dus het meest geschikt is als drinkwater. Maar drinkwater is geen aquariumwater: Voor aquariumdieren schadelijke stoffen zoals chloor of zware metalen kunnen – ondanks het moderne gereed maken van drinkwater – nog in voor de dieren kritieke concentraties aanwezig zijn. Met het waterbehandelingsmiddel sera aquatan wordt het leidingwater binnen de kortste tijd in visvriendelijk water veranderd.

Het verwijdert chloor en chloramine, bindt zware metalen zoals koper, zink of lood, beschermt tegen ammoniak en voegt nu aan het water tegelijkertijd belangrijke mineralen in biologisch beschikbare vorm toe, waarvan de vissen, planten, ongewervelde dieren en nuttige micro-organismen profiteren.
Deze omvatten:

  •     calcium voor een sterk, goed geproportioneerd skelet en onberispelijke schubben
  •     magnesium voor een sterke groei en spiermassa
  •     mangaan voor een gezonde groei en verbeterde vruchtbaarheid
  •     jodium voor een evenwichtige ontwikkeling en meer weerstand

 

Op deze manier zorgt sera aquatan ervoor dat leidingwater onmiddellijk wordt veranderd in visvriendelijk, veilig water voor alle vissen, ongewervelde dieren, planten en micro-organismen.