Naargelang er gelegenheid is of voorstellen zijn wordt door het bestuur een busuitstap uitgewerkt of een carpooling voorgesteld. Hierbij wordt steeds het volgende beoogd:
    - Het inzicht en de kennis van de hobby verruimen.
    - Verplaatsingskosten te drukken.
    - Mekaar beter te leren kennen en een gezonde groepsgeest aan te kweken.
    - De eventuele toegangsprijzen zo laag mogelijk te houden (vermindering voor groepen).
    - Tussenkomst van de clubkas.
 

Nota: Als een verplaatsing met carpooling wordt geregeld zijn er bijkomende onderlinge afspraken nodig. Het bestuur adviseert om 0,15 euro per kilometer per persoon te betalen aan de chauffeur.

 

Alle informatie betreffende nieuwe uitstappen, verschijnt normaliter tijdig in Haaien-Echo’s.
Van de uitstappen die door de Zilverhaai in het verleden werden georganiseerd is hierbij een samenvatting geplaatst.

Groepsuitstappen uit het verleden

     1977
25 september: Uitstap naar Oostende ter gelegenheid van de BBAT-bondsdag, georganiseerd door "Astronotus" Oostende. Zeeboottocht en een bezoek aan het stedelijk Noordzeeaquarium.

     1978
17 september: Uitstap ter gelegenheid van de BBAT-bondsdag georganiseerd door de Wase Aquaria- en Natuur Vrienden Sint Niklaas met bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling en de thermische centrale van Kallo.

     1979
11 februari: Busuitstap samen met Aqua Noord Limburg naar Blijdorp Rotterdam (NL).
2 september: Uitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door de Mechelse Aquarium Klub. Bezoek domein Planckendael en F.A.K-tentoonstelling te Mechelen.

     1980
13 april: Busuitstap naar de nationale tentoonstelling te Antwerpen (Stadsfeestzaal Meir)
31 mei: Excursie, vangen van levend voer te Beringen-Mijn (watervlooien).
7 september: Uitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Aquatom Berchem met een bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling + bezoek aan de F.A.K.-tentoonstelling te Buggenhout.

     1981
21 maart:  Busuitstap naar de Antwerpse Zoo met een bezoek achter de schermen.
20 april:  Groepsbezoek aan de tentoonstelling van de Belgische Cichlidenvereniging te Deurne-Antwerpen. Aansluitend was er een cichlidenbeurs + bezoek aan tentoonstelling Aqua Flora te Borgerhout.
16 mei:  Excursie, vangen van levend voer te Beringen-Mijn (watervlooien).
24 mei:  Groepsbezoek aan de internationale tentoonstelling van Aqua Tropica Hoensbroek (NL).
5 september: Busuitstap naar Aqua-Expo ’81 te Asten (NL). Internationale tentoonstelling georganiseerd door A.V. Peelland Asten + bezoek aan een plantenkwekerij.
27 september: Groepsuitstap naar Dommelhof Neerpelt ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Aqua Noord Limburg. Bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling en aan het openluchtmuseum van Bokrijk.

     1982
3 april:  Busuitstap naar de Zoo van Keulen (D) met bezoek achter de schermen van de aquarium-afdeling + stadsbezoek.
5 juni:  Excursie, levend voedsel vangen (watervlooien) te Beringen-Mijn.
22 augustus: Busuitstap naar de F.A.K. tentoonstelling te Aarschot en een bezoek aan de Nationale Plantentuin van Meise.
23 oktober: Uitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Aquarianen Gent.  Bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling, geleid bezoek aan de Plantentuin van de universiteit en bezoek aan het schoolmuseum M. Thiery.

     1983
24 april:  Groepsuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Barbus Antwerpen. Bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling en stadsbezoek met gids.
7 mei:  Excursie, levend voer vangen (watervlooien) te Beringen-Mijn.
22 mei:  Campingweekend (2 dagen) naar Wimereux (F). Excursie: getijdenzone v/d Noordzee.

     1984
2 maart:  Groepsbezoek aan het lokaal van K.A.T.V. Geel.
5 mei:  Busuitstap naar de 2° Europese tentoonstelling te Charleville-Mézières (F) + bezoek aan de R.T.T. te Lessive.
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Wiesbaden (D)
9 juni:  Campingweekend (2 dagen) naar Wimereux (F). Excursie: getijdenzone van de Noordzee.
23 juni:  Excursie, vangen van levend voer (watervlooien) te Beringen-Mijn.
2 september:  Busuitstap naar de F.A.K.-tentoonstelling te Buggenhout. Bezoek aan Melipark, Atomium, Koninklijk paleis en Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen te Brussel.+ Bezoek aan de kruidentuin te Leuven.
22 september:  Groepsuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Pristella Schoten met bezoek aan plaatselijk Siervisshow.
29 september:  Busuitstap naar enkele Nederlandse Zilverhaaileden van Echt en omgeving.
24 november:  Groepsuitstap naar de V.A.T.K.-dag te Hamme ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Aquarius Hamme.

     1985
2 maart:  Busuitstap naar Aqua-Terra ’85 in Blijdorp te Rotterdam (NL) + bezoek achter de schermen + bezoek aan 'Aquariumsport'  (groothandel-kwekerij van aquariumplanten ) te Pijnacker (NL).
11 mei:  Excursie, vangen van levend voer (watervlooien) te Beringen-Mijn en Zolder.
8 juni:  Groepsbezoek ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Danio Rerio Izegem. Bezoek aan schoeisel- en borstelmuseum + bezoek aan kruidentuin + bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling.
28 september:  Busuitstap naar de F.A.K. tentoonstelling te Leuven. Bezoek aan forellenkwekerij te Borlez, de rotstuin van provinciedomein Huizingen, de druivenserres en wijnkelder te Jezus Eik en aan Europalia ’85 Espagna te Brussel.
19 oktober:  Busuitstap naar Echt en omgeving met bakkenbezoek bij een 6-tal Nederlandse Zilverhaaien met o.a. de Nederlandse landskampioen 1985 in de categorie gezelschapsaquarium: André Ruyten.

     1986
23 maart:  Groepsbezoek aan de tentoonstelling van Keizer-Lotus te Echt (NL).
3 mei:  Busuitstap naarde tentoonstelling van Aqua Tropica Hoensbroek (NL).
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
31 mei:  Excursie, vangen van levend voer (watervlooien) te Beringen-Mijn.
8 juni: Groepsuitstap naar de viskwekerij Neteparel van Aqua Koi te Balen Hulsen
5 t/m 12 juli:  Busuitstap ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Zilverhaai.
Een 7-daagse Zilverhaaivakantie naar San Remo (I) + bezoek aan openbare aquaria van Nancy (F) + bezoek aan openbare aquaria van Monaco van J.J. Cousteau.
26 juli:  Campingweekend (2 dagen) naar Drenthe (NL) met een kienhoutexcursie te Schonebeek en omgeving.
20 september:  Groepsbezoek ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door de Vilvoordse Aquarium Vrienden + rondleiding door de serres van de tuinbouwschool + bezoek aan de F.A.K.-tentoonstelling te Vilvoorde.

     1987
4 april:  Groepsbezoek ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Antwerpen (org. BBAT) + geleid bezoek aan de stad Antwerpen. + bezoek aan de Nationale tentoonstelling: Aquariumwereld ’87.
11 april:  Busuitstap naar de Nationale tentoonstelling te Antwerpen 'Aquariumwereld ’87'. Bezoek aan de 6° Cichlidenshow te Borgerhout, rondrit met gids in het havengebied en bezoek aan het provinciaal diamantmuseum van Antwerpen.
2 mei:  Excursie, vangen van levend voer (watervlooien) te Beringen-Mijn en Zolder.
6 mei:  Busuitstap naar het Amerikaans theater te Brussel voor deelname aan het televisie programma "Pak de Poen Show" van de BRTN. (met deelname van Martin Imants)
28 juni:  Excursie: Kwekerij van vijvervissen, Vandeput te Zonhoven.
29 augustus:  Campingweekend (2 dagen) naar Altenahr Eifelstreek (D). Bezoek aan Aquaristik Biotop te Bonn, tentoonstelling te Bad Neuenahr, + excursie lavastenen omgeving Ormont en bezoek aan wijnkelders van Maychosz.
10 oktober:  Busuitstap naar 3 tentoonstellingen. Aquarande van Kempvis Turnhout, Killishow te Ranst-Broechem en F.A.K.-tentoonstelling te Mechelen.

     1988
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
28 mei:  Excursie: levend voer vangen (mysis en watervlooien) te Kallo, Antw. linkeroever.
4 juni:  Busuitstap naar Echt (NL) + omgeving. met bakkenbezoek bij een 5-tal Nederlandse Zilverhaaien. + Bezoek aan mini tentoonstelling van Keizer-Lotus, Echt. (NL)
27 augustus:  Campingweekend (2 dagen) naar Cochem (D). + leisteenexcursie + boottocht op de Moezel.
11 september:  Busuitstap naar Artis Amsterdam, bezoek dierentuin en aquariagebouw, stadsbezoek (walletjes - musea) en grachtenrondvaart.
8 oktober:  Groepsuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Aquarianen Gent, rondvaart op de Leie en bezoek aan de plaatselijke tentoonstelling "25 jaar Aquarianen Gent".

     1989
30 april:  Groepsuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door de  Mechelse Aquarium Klub. Bezoek aan het speelgoedmuseum en aan de M.A.K.- tentoonstelling.
26 & 27 augustus:  Campingweekend (2 dagen) naar de Voerstreek:  Bezoek aan Fort van Eben Emael, forellen-kwekerij te St. Pieters Voeren en Amerikaans kerkhof te Henry-Chapelle.
21 oktober:  Busuitstap naar Brugge ter gelegenheid van de eerste "Dag van de Aquariaan" georganiseerd door de West Vlaamse clubs + stadsbezoek Brugge met stadsgids.
28 oktober:  Groepsbezoek aan de F.A.K.-tentoonstelling te Willebroek georganiseerd door Minor Boom.

     1990
5 mei:  Busuitstap naar het Löbecke Museum te Dusseldorf + bezoek aan de AquaZoo + stadsbezoek.
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
16 juni:  Excursie: levend voer vangen (mysis en watervlooien) te Kallo, Antw. linkeroever.
24 augustus:  Campingweekend (3dagen) naar Wimereux (F).  Excursie: getijdenzone van de Noordzee en stadsbezoek Boulogne.
29 september:  Busuitstap naar Aqua Terra Marktdag te Maarn (NL) + stadsbezoek aan Utrecht + bezoek aan de Siervisshow te Schoten.
6 oktober:  Busuitstap naar het BBAT-bondsdag georganiseerd door Wagtail Aalst + bezoek aan "In vitro plantenkwekerij" van Jos Uvin.
27 oktober:  Groepsuitstap naar de F.A.K.-tentoonstelling bij Siervis Leuven.

     1991
4 mei:  Busuitstap naar de tentoonstelling van Aquatropica Hoensbroek (NL) + bezoek aan mijnmuseum (mergelgrotten) van Valkenburg + stadsbezoek Valkenburg.
27 juni:  Bedrijfsbezoek (alleen bestuur) aan Tetra in Melle (D).
23, 24 & 25 augustus:  Campingweekend (3 dagen) Koksijde met o.a.bezoek aan het visserijmuseum.  Excursie: Garnalen 'kruien' in de Noordzee.
14 september:  Busuitstap naar Aqua Terra Marktdag te Maarn (NL) + bezoek aan tentoonstelling van Natura Alblasserdam + bezoek aan de windmolens van Kinderdijk met boottocht + Biesbosch + stadsbezoek Dordrecht en bezoek aan de tentoonstelling "Aquaranda" van Kempvis Turnhout.
19 oktober:  Busuitstap (samen met A.N.L. naar het BBAT-bondsdag georganiseerd door Exotica Roeselare + bezoek aan de Dag van de Aquariaan te Roeselare.

     1992
14 maart:  Groepsbezoek (carpooling)  naar Aqua Terra Marktdag te Maarn (NL).
2 mei:  Excursie levend voer (cyclops en watervlooien) Vijvers Bolderberg en 
 Begijnenvijver in Hechtel.
2 mei:  Groepsbezoek aan de tentoonstelling "Tien om te zien" bij Gracilis Hoboken.
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
16 mei:  Busuitstap naar het "Levend waterplanten museum in Limal" + bezoek kaasmakerij in Beerzel + bezoek aan de orchideeënkwekerij "Orchis" te Sint Genesius Rode + bezoek aan de rotstuinen en blindentuin in het prov. domein van Huizingen + bezoek aan de F.A.K.-tentoonstelling te Vilvoorde.
30 mei:  Groepsbezoek naar de open deur met rondleiding bij "Aqua Koi" Balen-Hulsen.
1 augustus:  Groepsbezoek (carpooling) naar de tentoonstelling van Keizer-Lotus Echt (NL).
5 september:  Busuitstap naar de "Floriade" in Zoetermeer (NL).
24 oktober:  Groepsuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag in Hengelhoef, Houthalen georganiseerd door de Limburgse Federatie.

     1993
1 mei:  Groepsbezoek aan de tentoonstelling van Cardinal de Liège in Angleur (Luik).
5 juni:  Excurcie "levend voer" watervlooien scheppen te Bolderberg.
12 juni:  Busuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Berchem met bezoek aan de Nationale BBAT-tentoonstelling "Aquariumwereld'93" (Antwerpen) en de Cichlidenshow (Borgerhout).
26 juni:  Groepsbezoek (carpooling) aan de brouwerij  en de Vlaamse Toontuinen te Hoegaarden.
7 augustus:  Vijverronde met carpooling (Heusden-Zolder, Diepenbeek, Beringen, Houthalen enz...  met barbecue aan de vijver van de familie Maes te Hechtel-Eksel.
28 & 29 augustus:  Campingweekend (2 dagen) naar Drenthe (NL) met kienhoutexcursie te Emmen en omgeving.
17 oktober:  Groepsbezoek (carpooling) Aquarium & Zierfische Duisburg (D).
23 oktober:  Groepsbezoek (carpooling) naar de tentoonstelling van Keizer-Lotus Echt (NL).

     1994
12 maart:  Groepsbezoek (carpooling)  naar Aqua Terra Marktdag te Maarn (NL)
4 april:  Busuitstap naar "Nausicaa" Boulogne sur Mer (F) + bezoek aan aquariumspeciaalzaak "Aquarium Neon" in Lokeren.
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
11 juni:  Groepsuitstap (carpooling) ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Mechelen met een bezoek aan de tentoonstelling van de MAK.
28 & 29 augustus:  Campingweekend (2 dagen) Kasteeltuinen Arcen met Koishow en Aq.tentoonstelling.
12 november:  Groepsuitstap (carpooling) naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te Mol.

     1995
25 maart:  Groepsbezoek (carpooling)  naar Aqua Terra Marktdag te Maarn (NL).
8 april:  Groepsbezoek ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te  Boom.
30 april:  Busuitstap naar Knokke (Vlindertuin en 't Zwin) en naar Brugge (tentoonstelling 'Tropicarium' in het Boudewijnpark).
24 mei:  Groepsbezoek (carpooling) naar de tentoonstelling "30 jaar Maroni" in Maaseik.
3 juni:   Excursie levendvoer (watervlooien) in Mechelen.
26 augustus:  Campingweekend (2 dagen) Ardennen, Troisponts (met leisteen-excursie), waterval van Coo, grotten van Remouchamps en het Aquarium Duboisson te Luik.
23 september:  Busuitstap naar Arnhem (NL) bezoek aan Burgers Bush en Burgers Desert.
1 oktober:  Groepsbezoek (carpooling)  naar Duisburg "Aquarium & Zierfische".
18 november:  Groepsuitstap naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te Neerpelt.

     1996
4 mei:  Busuitstap naar Keukenhof in Lisse (NL) en de Tuinen van Appelterne (NL).
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
25 mei:  Groepsbezoek naar de open deur met rondleiding bij "Aqua Koi" Balen-Hulsen.
1 juni:  Excursie 'levend voer'
15, 16 & 17 augustus:  3 daagse jubileumreis (20-jarig bestaan) naar Heidelberg (Zoo Wilhelma Stuttgart, Palmengarten Frankfurt).
6 september:  Campingweekend (2 dagen) naar Dordrecht (Biesbosch) en Leerdam (een permanente aquariumtentoonstelling "Ga in Leerdam naar de haaien").
14 september:  Groepsuitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te De Haan aan Zee en de "Dag van de Aquariaan"georganiseerd door BBAT-West.

     1997
22 februari:  Groepsuitstap naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring 1996 te Houthalen.
10 mei:  Busuitstap naar de tentoonstelling in Nijverdal en naar de vijvertuinen van Ada Hofman en de orchideeënhoeve in Luttelgeest.(NL).
31 mei:  Excursie 'levend voer'.
7 juni:   Groepsbezoek naar de open deur met rondleiding bij "Aqua Koi" Balen-Hulsen en nadien een bakken- & vijverbezoek bij Marese Tempels in Heusden-Zolder.
15, 16 & 18 augustus:  Campingweekend (3 dagen) naar Drenthe (NL).  Kienhoutexcursie te Emmen omgeving en een bezoek aan het Veenpark.
15 november:  Groepsbezoek (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Brussel.
8 november:  Groepsuitstap naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te Maaseik.

     1998
28 maart:  Groepsuitstap (carpooling)  naar Aqua Terra Marktdag te Maarn (NL).
9 mei:  Busuitstap naar Brugge, geleid stadsbezoek (familiedag) en bezoek aan de tentoonstelling van Skalaar Torhout.
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
6 juni:  Groepsbezoek naar de open deur met rondleiding bij "Aqua Koi" Balen-Hulsen.
15 augustus:  Campingweekend (3 dagen) naar de Moesel in Luxemburg met bezoek aan de  Vlindertuin en de Wijnkelders 'Bernard Massard' in Grevenmacher. In Wasserbillig bezoek aan een Streekaquarium, een boswandeling te Mertert en een stadsbezoek te Echternach.  
22 augustus:  Groepsbezoek (carpooling)  ter gelegenheid van de BBAT-bondsdag te Beveren-Waas, georganiseerd door Atlantis Beveren + plaatselijk tentoonstellingsbezoek.
26 september:  Busuitstap naar handelaar ZooZajac in Duisburg (D) en Löbecke Museum en AquaZoo in Düsseldorf.
14 november:  Groepsuitstap (carpooling) naar de proclamatie van de Limburgse huiskeuring te Hasselt.

     1999
6 februari:  Groepsbezoek (carpooling) naar Hustinx Discus te Hasselt en AquaBest te Bilzen.
13 maart:  Groepsbezoek (carpooling) naar Mega Pet Welke in Keulen (D).
25 april:  Groepsbezoek (carpooling) naar Aqua Terra Markt in Veenendaal (NL).
8 mei:  Groepsbezoek (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag en jubileumcongres te Schoten "Kasteel vol aquaristiek".
12 juni:  Groepsbezoek (carpooling)  ter gelegenheid van het bakkenbezoek bij Fernand Viaene  met bezoek bij groothandel SunAquarium en de brouwerij van Hoegaarden.
19 juni:  Busuitstap naar de Nationale BBAT-Aq. tentoonstelling te Antwerpen.
26 juni:  Excursie 'levend voer' cyclops Begijnenvijver Hechtel.
15 augustus: Campingweekend (3 dagen) naar Manderscheid (D) met 'lava'excursie en bezoek aan het lavamuseum te Daun, Kasselberg en Gerolstein (D).
11 september:  Busuitstap naar Keulen (D) met bezoek aan Zooaquarium en stadsbezoek
19 september:  Wandeltocht mijnterril van Zolder. (in clubverband)
9 oktober:  Groepsbezoek (carpooling) beurs Zierfische & Aquarium 99 te Duisburg (D).
13 november:  Groepsuitstap (carpooling) naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te Wijchmaal, Peer. Oganisatie: Terrarium Club Limburg.

     2000
11 maart:  Groepsbezoek met carpooling naar terrariumbeurs: Reptil 2000 te Duisburg (D).
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
20 mei:  Busuitstap naar het Zeeaquarium van Bergen aan Zee, Space Expo in Noordwijk en  de Aqua-Terra Show van ANL in Hamont-Achel.
25 juni:  Natuurwandeling in de "Genkse Maten"(carpooling) met brunch (organisatie Black Molly Genk - 30 jarig bestaan).
15 augustus:  Campingweekend (4 dagen) naar de Belgische kust te ? met bezoek aan Ieper en Diksmuide (Dodengang).
9 september:  'Beringen-Torhout-Beringen' Classic (carpooling) verboederingsdag bij Skalaar Torhout met bezoek aan kasteel Wijnendaele en barbecue.
7 oktober:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Aalst met een bezoek aan de tentoonstelling Aqua Flora 2000.
11 november:  Groepsuitstap naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te  Beringen (Hof ter Schaarbeek) - Organistie: Zilverhaai Beringen.

     2001
20 mei:  Busuitstap naar Valkenburg (NL) met bezoek aan de orchideeëntuin in het natuurgebied 'Gerendal' en een bezoek aan Aquariumspeciaalzaak 'De Waterman' Deurne (NL).
16 september:  Busuitstap naar Parc Paradisio in Brugelette nabij Bergen (Mons) in Henegouwen.
30 september:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van de BBAT-bondsdag in de Landcommanderij Alden Biesen te Bilzen-Rijkhoven. (Organisatie v/d Zilverhaai).
3 november:  Groepsuitstap naar de proclamatie van de Limburgse huiskeuring te Overpelt ('t Pelterke). Organisatie: Aqua Noord Limburg.
1 december:  Groepsuitstap met carpooling naar Hoboken (Antwerpen) voor het Discuskampioenschap/Minibeurs/Antwerpen onder water.

     2002
23 februari:  Groepsuitstap naar Houthalen voor het bakkenbezoek bij Bart Buyse en een poleysterdemonstratie.
2 april:  Groepsuitstap met carpooling naar Heist op den Berg (Opendeur Aqua Hobby).
5 mei:  Busuitstap naar Arnhem (NL), Burgers Bush, B'. Desert & B'. Ocean
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
16 juni:  Natuurwandeling 'Bergerven' in Neeroeteren + barbecue (Org.: Maroni Maaseik).
22 juni:  Groepsuitstap met carpooling naar Hoegaarden voor een bezoek aan de Vlaamse Toontuinen, Brouwerij Hoegaarden en een bakkenbezoek bij Fernand Viaene.
15 t/m 18 augustus:  4 daagse jublileumreis (25-jarig bestaan) naar Berlijn (D), Zoo en stadsbezoek.
1 september:  Busuitstap naar de Floriade in Haarlemmermeer (NL).
7 september:  Groepsuitstap (carpooling) ter gelegenheid van de BBAT-bondsdag in Torhout met bezoek aan kasteel Wijnendaele, Dag v/d Aquariaan en Aquafair - Organisatie: BBAT 'West'.
22 november:  Bezoek - delegatie v/h bestuur en een aantal Vip's - aan het bedrijf 'Dennerle' (grote kwekerij van aquariumplanten) in Vinningen (D).

     2003
5 april:  Groepsuitstap (carpooling) naar Duisburg (D) beurs Reptil & Teich
3 mei:  Excursie levend voer in Begijnenvijver Hechtel (watervlooien, cyclops)
24 mei:  Busuitstap naar Zeeland, Deltawerken, Waterland Neeltje Jans (NL) en de tentoonstelling van Aqua Noord Limburg in Hamont-Achel.
24 augustus:  Groepsuitstap (carpooling) naar de Dag van BBAT-Limburg  met wandeling in het natuurgebied "De Tomp" te Achel en barbeque. Organisatie: Aqua Noord Limburg
6, 7 & 8 september:  Campingweekend (3 dagen) naar La Roche en Hotton
14 september:  Groepsuitstap (carpooling) naar opendeur Aquaworld Tessenderlo (2-jarig bestaan)
20 september:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Hoboken met bezoek aan tentoonstelling Gracilis Hoboken (dames>diamantmuseum)
4 oktober:  Busuitstap naar de beurs Zoo Zajac in Duisburg (Zierfische & Aquarium) en de winkelketen Welke Mega Pet in Duisburg
15 november:  Groepsuitstap (carpooling zeewatergroep) zeedag NBBZ in Maarn (NL)
28 november:  Groepsuitstap (carpooling) Nacht vd Aquariaan in Klein Willebroek (vijverkeuring)
28 november:  Groepsuitstap (carpooling) 30 jaar AZAC in Borgerhout
29 november:  Groepsuitstap (carpooling)  naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te Genebos in Ham (organisatie: Orka's Kwaadmechelen) 

     2004
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
22 mei:  Busuitstap naar Blankenberge Serpentarium, Seafront Zeebrugge en tentoonstelling van Maroni Maaseik in Neeroeteren.
25 juni:  Groepsuitstap voor VIP-bezoek aan Hustinx Aquaristiek in Hasselt
27 juni:  Dag van BBAT-Limburg (natuurwandeling Zwarte Beek en barbecue) in Koersel Holywood Boys (organisatie Zilverhaai Beringen)
14 augustus:  Groepsuitstap naar Torhout voor het 4de verbroederingstreffen met een natuurwandeling en een boottocht in Diksmuide. (+ barbecue)
28 augustus:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Hoboken - Organisatie: Discusvrienden.
18 september:  Treinreis in groep naar Antwerpen. Groepsbezoek aan Aquatopia en vrij stadsbezoek.
6 november:  Groepsuitstap (carpooling) naar NBBZ-zeewaterdag in Maarn (NL).
19 november:  Groepsuitstap (carpooling) Nacht vd Aquariaan in Klein Willebroek (proclamatie nationale huiskeuring)
20 november:  Groepsuitstap (carpooling)  naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring te Maaseik - (organisatie Maroni in zaal Mosa) 

     2005
2 april:  Groepsuitstap (carpooling) naar Duisburg (D) beurs Reptil & Teich
23 april:  Busuitstap met zeewatergroep naar Löbecke Museum te Dusseldorf (D) + bezoek aan de AquaZoo (achter de schermen) + bezoek groothandel Boettcher in Pulheim (D).
20-22 mei: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'DeZooFa' in Wiesbaden (D).
5 juni:  Dag van BBAT-Limburg met natuurwandeling in het Ecocentrum De Goren en barbecue in Zilvermeer te Mol (organisatie: Colisa Mol).
12 juni:  Busuitstap naar New Brussels Aquariums + Hellend vlak van Ronquiéres
1 oktober:  Groepsuitstap (carpooling-zeewatergroep) NBBZ-zeewaterdag  Woudenberg (NL)
8 oktober:  Busuitstap naar Leiden (Hortus Botanicus, Aqua Hortus + Stadsbezoek), Naaldwijk  (The Japanese Watergarden) en Tentoonstelling te Ham van Orka's Kwaadmechelen (Wondere Wereld).
15 oktober:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Leuven + bezoek aan FAK-tentoonstelling. Organisatie: De Siervis Leuven.
26 november: Groepsuitstap (carpooling)  naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring en BBAT-bekwaamheidsattesten te Hasselt (organisatie Tanichthys Hasselt). 

     2006
13 t/m 16 mei ?: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
10 juni:  Busuitstap naar Aquarium Dubuisson te Luik, vijvertuin Aertsparadijs en Wijndomein Kappittelberg te Herselt.
17 juni:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Izegem + bezoek aan tentoonstelling. Organisatie: Danio Rerio Izegem.
26 mei:  Dag van BBAT-Limburg met natuurwandeling in 'Tommelen' te Hasselt met warm eetmaal (organisatie: Tanichthys Hasselt).
9 december:  Groepsuitstap (carpooling)  naar de proclamatie van de Limb. huiskeuring  in Don Bosco te Houthalen-Helchteren (organisatie: Black Molly Genk).

     2007
20 mei:  Zomeractiviteit  van BBAT-Limburg met natuurwandeling (blotevoetenpad) in 'Lieteberg' te Zutendaal met  'Belgisch' eetmaal (organisatie: Black Molly Genk).
16 juni:  Groepsuitstap (carpooling-zeewatergroep) eerste Nederlands Marineaquarium Evenement in Spijk (NL).
3 & 4 augustus:  Busuitstap naar Nederland: Alkmaar & Texel met Reizen De Zigeuner uit Diepenbeek.
15 september:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Gent + bezoek aan tentoonstelling Aquariana'07. Organisatie: Aquarianen Gent.
22 september:  Gezamelijk bezoek met Skalaar Torhout aan viskwekerij Vandeput in Zonhoven.

     2008
8 & 9 maart:  Deelname & Groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Utrecht (NL).
21 april: Groepsbezoek bij Aqua Maxim in Mol-Rauw.
13 t/m 16 mei: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D).
28 juni:  Torhout: 6de verbroederingstreffen met barbecue en bezoek aan de paardenmarkt.
29 juni:  Zomeractiviteit  van BBAT-Limburg met natuurwandeling (fluistertocht) in Stokkem met barbecue (organisatie: Maroni Maaseik).
8 augustus: Bezoek (delegatie v/h bestuur en enkele VIP-leden) aan Sera in Heinsberg  (D).
15, 16 & 17 aug:  Busuitstap naar Engeland (Tuinen en kastelen van Kent) met Reizen De Zigeuner uit Diepenbeek.
26, 27 & 28 september: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan opendeurdagen van JBL in Neuhöfen (D).
9 november:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Buggenhout + bezoek aan tentoonstelling. Organisatie: Betta Buggenhout.

     2009
28 & 29 maart:  Deelname & Groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Utrecht.
17 & 18 mei:  Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan de aquariumfabriek van Juwel in Rotenburg, Duitsland http://www.juwel-aquarium.de/ en het zusterbedrijf Juwel Ladenbau in Visselhövede www.juwel-ladenbau.com
19, 20 & 21 juli:  Busuitstap naar de Moezel (Cochem-Bernkastel-Trier) met Reizen De Zigeuner uit Diepenbeek
10 oktober:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Torhout + bezoek aan tentoonstelling. Organisatie: Skalaar Torhout.
19 oktober 2009: Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan Dibevo vakbeurs in  (NL).

     2010
8 februari: Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan Anido-Vakbeurs - Xpo Kortrijk (B) 
28 & 29 maart:
Deelname & Groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Nieuwegein(NL).
13 t/m 16 mei: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
15 mei: Groepsuitstap (carpooling) naar tentoonstelling van Maroni Maaseik in Neeroeteren.
5 juni: Groepsuitstap (carpooling) Zilverhaai & Sabella naar Burgers Bush in Arnhem en naar Vlaardingen (6 meter aquaium van Peter Van Suylenkom video).
2 t/m 4 augustus: Busuitstap + mini cruise naar Hull (Engeland) met Reizen De Zigeuner uit Diepenbeek. Bezoek aan openbaar aquarium The Deep in Hull.
27 & 28 augustus: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan JBL fabriek (50 jarig jubileum) 
28 augustus: Bezoek - delegatie v/h bestuur met JBL gezelschap - aan Reptilium in Landau (D)
2 oktober:  Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Genk + bezoek aan Planetarium/Cosmodrome. Organisatie: BBAT-Limburg.
11 oktober 2010: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs Dibevo in Gorinchem (NL) 

     2011
25 & 26 maart 2011: Deelname & Groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Nieuwegein(NL).
10 mei 2011: bezoek (10 mei delegatie bestuur) aan Berghmans BVBA in Tessenderlo  (groothandel/verdeler: Prodac-Sera-Ocean Nutrition)
22 mei 2011: Groepsuitstap (carpooling) naar Zomeractiviteit van BBAT-Limburg - Herckenrode, Hasselt  (organisatie: Tanichthys Hasselt).
13 juni 2011: Groepsbezoek naar de tentoonstelling van Colisa Mol.
25 & 26 juli 2011: Busuitstap naar Koblenz (D) met Reizen De Zigeuner uit Diepenbeek. Bezoek aan 'Buga' - Bundesgartenschau Koblenz 2011
1 oktober 2011: Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Lille + plaatselijke tentoonstelling van Daphnia Lille
10 oktober 2011: Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan DiBeVo-Vakbeurs in de Evenementenhal te Gorinchem (NL)
15 oktober 2011: Groepsuitstap (carpooling) naar 'Zoo Zajac' in Duisburg (D) en 'Aquabeek' in Handel (NL)
18 november 2011: Groepsuitstap (carpooling)  naar de proclamatie van de Nationale huiskeuring  en fotowedstrijd in Klein Willebroek (organisatie: BBAT).

     2012
13 februari 2012: Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan Anido-Vakbeurs - Xpo Kortrijk (B)
24 & 25 maart 2012: Deelname & Groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Nieuwegein (NL).
17 t/m 20 mei 2012: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
17 juni 2012: Groepsuitstap (carpooling) naar Zomeractiviteit van BBAT-Limburg - Mijnterrril Waterschei. (organisatie: Black Molly Genk).
15 september 2012:  Torhout: 8ste verbroederingstreffen met geleid bezoek aan de stad Brugge en gezellige babbel tijdens koud buffet.
6 oktober 2012: Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Schelle + tentoonstelling van FAK in Niel. 
7 oktober 2012: Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan DiBeVo-Vakbeurs in de Evenementenhal te Gorinchem (NL)
21 oktober 2012: Bezoek met carpooling  naar Open Bedrijf Dag bij Zilverhaai sponsor Aquabeek in Gemert (NL)
9 november 2012: Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van Nacht van de Aquariaan in Klein-Willebroek met proclamatie van de nationale vijverkeuring.

     2013
24 februari 2013: Groepsuitstap (carpooling) naar Open Dag bij Zilverhaai sponsor Aquabeek in Gemert (NL).
19 april 2013: Groepsbezoek bij pijlgifkikkerkweker in Maaseik - Guy Severijns.
10 mei 2013: Groepsbezoek aan Internationaal Aquarium Treffen te Hasselt.
20 mei 2013: Deelname met Z-infostand & groepsuitstap (carpooling) naar Open Dag bij Zilverhaai sponsor Aquabeek in Gemert (NL).
25 mei: Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag te Gent, Plantentuin van Universiteit.
16 juni 2013: Groepsuitstap (carpooling) naar Zomeractiviteit van BBAT-Limburg - Boottocht op de Maas in Ophoven. (organisatie: Maroni Maaseik).
29 september 2013: Deelname (met Z-infostand ) aan Naturaria Fair in Antwerpen.
15 november 2013: Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van Nacht van de Aquariaan in Klein-Willebroek met proclamatie van de nationale huiskeuring.

     2014
15 maart 2014: Groepsuitstap met carpooling naar het Symposium van Dendrobatidae in Nieuwegein (NL)
25 april 2014: Groepsbezoek bij Nationaal kampioen zeeaquarium in Opglabbeek - Urbain Appeltans.
3 mei 2014: Groepsuitstap met carpooling naar Opendeur weekend bij Diesters Aquarium en Vijvercentrum.
30 mei t/m 1 juni 2014: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
23 augustus 2014:  Busuitstap naar Pairi Daiza in Brugelette nabij Bergen (Mons) in Henegouwen.
28 september 2014: Deelname (met Z-infostand ) aan Naturaria Fair in Antwerpen.
6 oktober 2014: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Dibevo' in Gorichem (NL)

     2015
12 april 2015: Groepsuitstap met carpooling naar Kikkerdag van Dendrobatidae in Nieuwegein (NL)
2 mei 2015: Groepsbezoek (carpooling) naar Opendeur weekend bij Diesters Aquarium en Vijvercentrum.
16 mei 2015: Groepsuitstap (carpooling) naar tentoonstelling van Maroni Maaseik in Neeroeteren.
27 september 2015: Deelname met Z-infostand en groepsuitstap (carpooling) naar Naturaria Fair in Antwerpen.
3 oktober 2015: Groepsuitstap (carpooling) naar Aqua Expo Tage in Dordmund (D).
12 oktober 2015: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Dibevo' in Gorichem (NL).
24 & 25 oktober 2015: Deelname met Z-infostand en groepsuitstap (carpooling) naar AquaVaria in Vianen (NL).
20 november 2015: Groepsuitstap (carpooling)  ter gelegenheid van Nacht van de Aquariaan in Klein-Willebroek met proclamatie van de nationale keuring.
21 & 22 november 2015: Deelname met Z-infostand  en groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Nieuwegein (NL).

     2016
22 februari 2016: Bezoek (delegatie v/h bestuur) aan Anido-Vakbeurs - Xpo Kortrijk (B)
6 mei 2016: Groepsuitstap (carpooling) naar Int. Aquarium Treffen van Tanichthys Hasselt en de Discusvrienden.
26 t/m 29 mei 2016: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
20 augustus 2016: Groepsbezoek aan de Antwerpse Zoo en Aquatopia met de trein.
2 & 3 september 2016: Bedrijfsbezoek bij JBL in Neuhofen (D) - delegatie v/h bestuur -  ProPond Opening
17 september 2016: Bakken(vijver)bezoek bij Gerard en Marèse Vanhaeren-Tempels
25 september 2016: Deelname (met Z-infostand ) aan Naturaria Fair in Antwerpen.

     2017
4 juni 2017: Busuitstap met BBAT-Limburg naar AquaZoo in Leerdam (NL) en Aquarium Veldhuis in ENschede (NL)
8 oktober 2017: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs Dibevo in Rijswijk (NL)
24 september 2017: Deelname (met Z-infostand ) aan Naturaria Fair in Antwerpen.
18 & 19 november 2017: Bezoek en deelname aan Vivarium in Nieuwegein (NL)
25 november 2017: Groepsbezoek (carpooling) naar de 'Nacht van de Aquariaan' in Wilrijk.

     2018
08 t/m 11 mei 2018: Bezoek - delegatie v/h bestuur (JL-TL)- aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)
10 juni 2018: Groepsuitstap (carpooling) naar Zomeractiviteit van BBAT-Limburg - Struinwandeling & Fluisterboottocht in Dilsen-Stokkem. (organisatie: Maroni Maaseik).
1september 2018: Ter gelegenheid v/h Verbroederingstreffen bracht het feestcomité en bestuur van Zilverhaai & Skalaar een bezoek achter de schermen van duikcentrum Todi in Beringen en Vijverspeciaalzaak Aqua Koi in Balen.
30 september 2018: Deelname (met Z-infostand ) aan Naturaria Fair in Antwerpen.

     2019
1 maart 2019: Groepsbezoek info- & demonstratieavond bij Gutmann (Bart Buyse) in Houthalen.
27 april: Uitstap ter gelegenheid van het BBAT-bondsdag georganiseerd door Skalaar Torhout. + Bezoek aan tentoonstelling.
1 september 2019: Busreis naar dierenpark Pairi Daiza in Brugelette (met BBAT-Limburg).
13 september 2019: Bakkenbezoek bij Jurgen Cosemans.
29 september 2019: Deelname (met Z-infostand ) aan Naturaria Fair in Antwerpen.
7 oktober 2019: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs Dibevo in Rijswijk (NL)
11 oktober 2019: Groepsuitstap (carpooling) naar Aqua Expo Tage in Dordmund (D).
2 & 3 november 2019: Deelname met Z-infostand en groepsuitstap (carpooling) naar Vivariumbeurs in Nieuwegein (NL).
22 november 2019: Groepsbezoek (carpooling) naar de 'Nacht van de Aquariaan' in Wilrijk.

     2020
9 februari 2020: Deelname met Z-infostand tijdens Opendag bij Aquabeek in Handel (NL)
16 februari 2020: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs Anido in Xpo Kortrijk
Coronacrisis

     2021
Coronacrisis
11oktober 2021: Bezoek - delegatie v/h bestuur (JL-TL)- aan vakbeurs Dibevo in Rijwijk (NL)

     2022
7 mei 2022: Groepsuitstap naar opendeur weekend van Aqua-Koi in Balen
24 t/m 27 mei 2022: Bezoek - delegatie v/h bestuur (JL-TL) - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)

     2023
13 januari 2023: Bakkenbezoek in Tongeren bij Michel Smolders
4 juni 2023: Groepsbezoek naar de Zomeractiviteit van BBAT-Limburg in Tommelen (organisatie Tanichthys Hasselt)
9 oktober 2023: Bezoek - delegatie v/h bestuur - aan vakbeurs Dibevo in Rijswijk (NL)
23 september 2023: Groepsbezoek Bondsdag BBAT in Gent
11 & 12 november 2023: Groepsdeelname Vivariumbeurs in Rosmalen (NL)
24 november 2023: Groepsbezoek: Nacht van de aquariaan in Hoboken

     2024
26 februari 2024: Bezoek - delegatie v/h bestuur (TL & JL) - aan vakbeurs Anido in Xpo Kortrijk
15 maart 2024: Bakkenbezoek in Dessel bij Johan Melis.

7 t/m 10 mei 2024: Bezoek - delegatie v/h bestuur (JL-TL) - aan vakbeurs 'Interzoo' in Neurenberg (D)