vorig jaar <  naar > volgend jaar

Het voorbije jaar kende na de "corona" jaren eindelijk terug een normaal verloop, maar met nu een energiecrisis. De hoge kosten voor elektriciteit zorgde voor een nadelige invloed op de hobbybeleving. Het jaar werd ingezet met de traditionele BLIK-vergadering. Op deze vergadering werden alle verdienstelijke leden van 2023 (figuurlijk) in de bloemetjes gezet. Marese Tempels werd voor haar jarenlange inzet voor de club toegevoegd aan het lijstje van ereleden.
Buiten de maandelijkse vergaderingen (elke 2de en de 4de dinsdag) is de eerste activiteit een bakkenbezoek bij Michel Smolders in Tongeren op13 januari.
Vanaf dit jaar kan Aquariumwereld door alle z-leden digitaal geraadpleegd worden.
Filip Maes gaat een nieuwe uitdaging aan, hij heeft zich kandidaat gesteld om toe te treden tot het hoofdbestuur van de BBAT.
In maart verscheen de 500ste Haaien-Echo's. Een mijlpaal !
Midden juli  bereikt ons het tragisch nieuws dat voorzitter Filip Maes getroffen is door een ernstig herseninfarct en wachte hem een maandlange revalidatie. Kenny Mertens neemt over als interim voorzitter.

Andere vermeldenswaardige gebeurtenissen in 2022.

* Op vrijdag 21 april is er de federatie avond van BBAT Limburg, deze gaat door in onze vertrouwde vergaderlocatie, spreker Hans Kiers uit Nederland.
* Op zondag 4 juni zijn we met enkele zilverhaaien aanwezig op de zomeractiviteit van BBAT Limburg, de wandeling gaat door in natuurgebied “Tommelen” in Hasselt.
* Zondag 2 juli de jaarlijkse LimBeurs (editie 31).
* Op 15 oktober is er de jaarlijkse Open House. De zaal was goed gevuld met standhouders en er was een voortdurende aanloop van geïnteresseerden.
* Een beperkte afvaardiging was op 23 september aanwezig op de BBAT bondsdag die dit jaar plaats had in Gent.
* Op 11 & 12 november op Vivariumbeurs in Rosmalen (NL) hebben een zestal zilverhaaien onze stand bemand en promotie gemaakt voor onze club en LimBeurs.
* Op de Nacht van de aquariaan die doorging in Wilrijk op 25/11/22 was het voltallige bestuur en enkele leden van de partij.

Verdienstelijke leden

  • Clubkampioen 2023: Michel Smolders uit Tongeren
  • Quizkampioen 2023: Jan Van Genechten uit Zelem
  • Penneridder 2023: Theo Raymaekers uit Heusden-Zolder

Jubilarissen

  • 10 jaar z-lid: Kenny Mertens uit Nijlen
  • 10 jaar z-lid: Carlo Mariën uit Beringen
  • 20 jaar z-lid: Cyriel  Vandebergh uit Heusden-Zolder
  • 40 jaar z-lid: Wilfried Heyndrickx uit Schaffen