vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Naast de maandelijkse bijeenkomsten op de 2de en de 4de dinsdag van de maand stond in dit jubileumjaar heel véél op het programma.

Het begon met de deelname met twee aquaria op de show van onze Hasseltse collega’s. Dan was er de voordracht van BBAT-Limburg in onze vertrouwde Don Bosco-LimBeurs zaal, en een bezoek aan de Interzoo te Nürnberg (delegatie v/h bestuur).

Op deze website werd in het voorjaar een wedstrijd uitgeschreven voor de internetleden met als hoofdprijs een heuse ”Cruise naar The Deep in Hull“. Roland Martens uit Kermt was de gelukkige winnaar.

Groepsfoto: Deelnemers aan de Zomeractiviteit 2016

In juni organiseerde onze vrienden van Black Molly Genk de zomeractiviteit van de federatie: een klimaatwandeling met gidsen naar de Holsteenbron in Zonhoven: een prachtige wandeling door de heide met als afsluiter een speciale Zuid-Amerikaanse barbecue. 

Een week later was het aan Z-bestuurslid Valère Vanderheyden om de leiding te nemen over een vijverexcursie in de Platwijers van Zonhoven. Die werd afgesloten met een picknick, en een gezellig samenzijn op camping Heidestrand.

Na de traditionele LimBeurs op de eerste zondag van juli kwam er in augustus de geplande treinreis naar de Antwerpse Zoo en Aquatopia. Een gereserveerde treinwagon voor de Zilverhaaigroep bracht het gezelschap van Leopoldsburg naar Antwerpen (en 's avonds terug). Het weer zat mee, en het toeval wou dat nog andere Limburgse clubs op diezelfde dag op hetzelfde idee waren gekomen, en op dezelfde trein zaten.

Dit jaar was er ook een Limburgse vivariumkeuring, georganiseerd door Colisa Mol, en waaraan  Conny De Wilde en Theo Luyten met succes deelnamen.

En dan het orgelpunt van 2016: de OZO-aquariumshow, ofwel 'Olmense Zoo Onderwater'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Affiches werden opgehangen, flyers en stickers verspreid, scholen en verenigingen uitgenodigd enz… Van 2 tot 9 november werd er gezwoegd aan de opbouw; van 10 tot 13/11 was de OZO-show met 53 vivariums toegankelijk voor het talrijk opgekomen publiek. Circa 2500 bezoekers konden niet alleen van onze show genieten, maar ook een bezoekje aan de Olmense Zoo meepikken.  We hebben ondervonden dat we, na het stoppen van de Dierenhappening-evenementen in Hasselt, nog steeds kunnen rekenen op een flinke groep enthousiaste en ervaren medewerkers. Video van de Aquariumshow is hier te bekijken.

Het jubileumjaar werd afgesloten met een prachtig clubfeest, alwaar Pascal Wuyts gehuldigd werd als de nieuwe clubkampioen.