Voorzitterswissel: Van Jos Jansen naar Flip Maes       
Voorzitterswissel: Van Jos Jansen naar Flip Maes

vorig jaar <  naar  > volgend jaar

  • 30 jaar was Jos Jansen voorzitter van Zilverhaai; tijd om de fakkel door te geven. Filip Maes bleek de geschikte man om, met algemene goedkeuring, die zware taak op zich te nemen.
     
  • Om organisatorische redenen werd besloten om alle vergaderingen vanaf 2015 van maandag naar dinsdag te verplaatsen; de 8ste Dag werd hierdoor een 4D-vergadering (4e dinsdag van de maand).
     
  • Onze website kreeg ook een grondige facelift, dankzij de inspanningen van Filip Maes, Theo Luyten en Niels Thijs.

Tot zover de veranderingen.

De activiteiten dan! 
In het lokaal van Betta Buggenhout werd door de BBAT een keurmeesters examen georganiseerd waaraan Mieke Van der Straeten met succes deelnam, en zich daarmee de 1ste vrouwelijke BBAT-keurmeester mag noemen.  Onze club nam ook deel aan de show van Maroni Maaseik in Neeroeteren met twee aquaria, dewelke nadien ook zouden prijken op de nationale BBAT-tentoonstelling in Leuven.

Volgend jaar, in 2016, zal onze club 40 jaar bestaan, en dat moet gevierd worden. De nodige plannen werden gemaakt zoals o.a. een tentoonstelling in de Olmense Zoo, waar een aantal verkennende gesprekken dienden vooraf te gaan, een treinreis naar de Antwerpse Zoo behoorde ook tot de mogelijkheden.

In juni was er ook de zomeractiviteit van BBAT-Limburg met een wandeling door de Lommelse Sahara, bezoek achter de schermen van 'Koraalbad' (Vossemeren Center Parcs in Lommel) en uiteraard afgesloten met een traditionele barbecue (organisator: Colisa Mol).

De jaarlijkse LimBeurs, de 1e zondag van de zomervakantie, was zoals telkens wederom een groot succes, mede dankzij de vele handen van clubleden, die het werk licht maakten.

Dan kregen we in september de nationale BBAT-tentoonstelling in de Leuvense kruidtuin, waar we, zoals hoger vermeld,  ook weer 2 aquaria hebben ingericht. Tijdens de show ging ook de jaarlijkse BBAT-bondsdag door in het Leuvense.

Onze club was tevens met een mooie stand vertegenwoordigd op AquaVaria te Vianen (NL), Vivarium te Nieuwegein (NL) en de Naturaria Fair in Antwerpen.

Tenslotte dienden we voor het clubfeest een nieuwe wisseltrofee te zoeken voor de clubkampioen. Het werd een stijlvolle kristallen “druppel”, die minstens voor één jaar naar Conny De Wilde ging. Alle VIP’s kregen bij deze feestelijke afsluiting van 2015 als waardering een draagtas om zelf een aantal gesponserde artikelen in te laden. De beelden spreken voor zich.