Nationaal kampioen Valère Vanderheyden

vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Aan Valère Vanderheyden viel de eer te beurt om als allereerste Zilverhaailid nationaal kampioen te worden. Met zijn aquarium wist hij deze titel te behalen in de wedstrijdcategorie “Speciaal Aquarium” van de Nationale vivariumkeuring van BBAT. De andere deelnemers van onze club behaalden een bondsdiploma of minstens  een certificaat van bekwaamheid.

De deelname aan Dierenfeest in Genk bleef beperkt tot het plaatsen van één ingericht aquariummeubel. In 2012 schreven we al dat dit evenement geen volwaardige opvolger was van de Dierenhappeningen in Hasselt. Het werd dan ook het laatste Dierenfeest, de organisator stopte ermee.

De korte maar diepgaande benadering van praktische onderwerpen, -problemen en besprekingen van nieuwe producten op elke Achtste Dag (extra vergaderingen) en meestal door gebracht in eigen beheer was een schot in de roos. De opkomst van de leden benaderden zelfs deze van de hoofdvergaderingen, waarop ook dit jaar weer bekwame gastsprekers afwisselende onderwerpen brachten.

Terwijl vele verenigingen ledenverlies kenden, bleven we hiervan gespaard. Acties voor ledenwerving hebben hun uitwerking niet gemist. Het internetledenbestand groeide tot over de 1300. Tijdens de twee opendeurdagen van Aquabeek werd telkens een infostand opgebouwd. Maar ook op de Houtlandse ruilbeurs van Skalaar Torhout, de Naturaria-Fair en de LimBeurs waren we present.

Bakkenbezoek ontbrak ook dit jaar niet, we waren in april te gast bij de bekende pijlgifkikkerkweker Guy Severijns in Maaseik en begin september nodigden Marèse Tempels en Gerard Vanhaeren ons uit voor een bezoek aan hun vermaarde “Aquaranda”.  Ook werden dit jaar nog een aantal andere geslaagde en minder geslaagde groepsbezoeken georganiseerd.

In mei hebben we deelgenomen aan de tentoonstelling van Tanichthys Hasselt. Voor deelname aan de BBAT bondsdag moesten we naar de Universiteit van Gent. De zomeractiviteit van de Limburgse verenigingen, beter gekend als “BBAT-Limburg“ werd georganiseerd door Maroni Maaseik. Het werd vanaf Ophoven een rondvaart van 2 uur met gids op de Maas.

In juni trokken Theo Luyten en Martin Imants voor een paar weken met een duits JBL-team mee op expeditie naar Vietnam.  Van deze boeiende onderneming kregen we van Theo op een vergadering een uitgebreid beeldverslag met bijhorende kommentaar.

Mieke Van der Straeten volgde in 2013 zichzelf op als penneridder en als clubkampioen. Jan Van Genechten werd gelauwerd als nieuwe quizkampioen.

FOTOALBUMS van 2013

15 nov 2013: Nacht van de Aquariaan - Proclamatie Nationale Huiskeuring 2013
22 sep 2013: Naturaria Fair te Antwerpen
06 sep 2013: Aquarandabezoek bij Gerard Vanhaeren en Marese Tempels in Heusden-Zolder
19 apr 2013: Bakkenbezoek bij Guy Severijns in Maaseik
24 feb 2013: Groepsbezoek Opendag bij Aquabeek in Gemert (NL)
05 feb 2013: 8ste Dag vergadering over o.a. Ocean Nutricion separator
26 jan 2013: Nacht der Zilverhaaien in Zaal Cor te Koersel