vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Het bestuur kreeg versterking; Willy Klynen en Valère Vanderheyden hadden hun proefperiode van bestuursassistent met glans doorstaan en werden volwaardig Z-bestuurslid. Nieuweling Ad Brouwers nam hun plaats als assistent in. 

Begin jaren 2000 begon het duidelijk te worden dat het gebruik van computers en internet een ganse ommekeer teweeg zou brengen in het overbrengen van informatie met betrekking van onze hobby. Drie jaren geleden besloten we al om geen boeken meer aan te kopen en nu is beslist om de 936 boeken te reduceren naar 228 stuks. Alle ingebonden jaargangen (Haaien-Echo's en Aquariumwereld) werden bij Filip Maes opgeslagen. Ook de 8.000 dia's die we hadden dienden aandacht te krijgen, zij waren in hun vorm niet geschikt om er optimaal gebruik van te maken. Willy Klynen en Filip Maes namen de taak op zich om ze allemaal te digitaliseren en te ordenen. Voor dat laatste was een UNIEK zoekprogramma nodig en wie kon dat beter maken dan Filip en hij is er bijzonder goed in geslaagd.

 

Vorig jaar heeft de Zilverhaai Z-bodywarmers met het nieuwe logo gelanceerd. En om dit logo nog meer naar buiten te brengen is op deze website een promoshop geïntegreerd waar iedereen permanent gebruik kan van maken. Het Z-promotieteam was ook dit jaar bijzonder actief en te vinden op alle noemenswaardige beurzen. Het bestand van internetleden is in zijn groei niet meer te stuiten zoals te verwachten was, het betalende Z-ledenbestand bleef wonderwel stabiel.

 

BBAT organiseerde in oktober de eerste Nationale Aqua-Terra-Dagen. Onze club zag hierin een unieke gelegenheid om wat te doen voor haar 1000 internetleden. Onder de benaming Zilverhaai’D@y werd een tref- en infodag met een heus programma samengesteld.

 

Promotie spandoek Zilverhaai'D@y op LimBeurs 2011
 

In de inkomhal van de COR konden de bezoekers ons statige Aquatomium en een vijver (opgebouwd door Schuurmans & Co) bewonderen. In de grote zaal vonden workshops plaats en hadden meerdere Zilverhaaileden een infostand opgesteld. In deze zaal had die dag ook de eerste Belgische Nanowedstrijd plaats. Johan Van Dijck uit Begijnendijk werd de Flanders Nano Champion 2011. In de polyvalente zaal gingen doorlopend diverse voordrachten en filmvertoningen door. In de kelderruimte waar de dag ervoor goodiebags gevuld waren voor de eerste 100 aangemelde bezoekers, werden op zondag in alle rust testen afgenomen door BBAT-verantwoordelijke Joris Diopere (Attest van bekwaamheid – basiskennis zoetwater aquaristiek). Het Zilverhaai’D@y geheel was een activiteit die voor herhaling vatbaar is maar liever niet tijdens de Aqua-Terra-Dagen.

 

Dit jaar was er geen Limburgse vivariumkeuring omdat er een Nationale keuring aangekondigd was waarvan de resultaten op deze pagina staan vermeld.

 

Naast de talrijke groepsuitstappen met carpooling stond een busuitstap naar de Bundesgartenschau in Koblenz (D) dit jaar op het programma.

Klaar voor het vertrek met de bus

Het jaarlijkse clubfeest, traditioneel in december, werd verschoven naar januari en dat zal de volgende jaren ook zo gebeuren. Als clubkampioen mochten we Christiaan Corstjens huldigen zijn onvolprezen inzet bij de 9de deelname aan de Dierenhappening gaf de doorslag. Mieke Van der Strzeten behaalde de 2de plaats en werd bovendien Penneridder en Quizkampioen.

Quizkampioen en Penneridder 2011:
Mieke Van Der Straeten

 

 
Clubkampioen 2011: Christiaan Corstjens

 

 

 

 

FOTOALBUMS VAN 2011