vorig jaar <  naar  > volgend jaar


Dit jaar vergaderden we al voor het vijfde jaar in de stedelijke feestzaal COR te Koersel. Al de beschikbare lokalen hebben we al in gebruik genomen maar dat moet je niet verwonderen met al die vergaderingen en activiteiten. Maar heb je er bij stil gestaan dat het niet zo eenvoudig is om in een jaar minstens 35 keer gebruik te maken van deze zeer begeerde locatie, 18 maanden voorop aanvragen bij de gemeente en dan kan het nog mislopen.


De ambassadeurs van onze club hebben in maart op de Vivariumbeurs in Nieuwegein (NL) zich weer laten opmerken door promotie te maken voor onze club. Met de opbouw van ons uniek Aquatomium had men een opvallend kijkstuk gecreƫerd.

 

 

Onze vrienden van Maroni Maaseik hadden dit jaar een tentoonstelling opgebouwd in Neeroeteren, dit was een unieke gelegenheid om er in groep naar toe te gaan en dat hebben we in mei ook gedaan.

 

Begin augustus brachten we met Reizen De Zigeuner uit Diepenbeek een bezoek aan het openbaar aquarium 'The Deep' te Hull in Engeland. Maar Engeland kan je wel met trein of vliegtuig bereiken doch met de boot heeft dat iets weg van een mini cruise wat eens een andere ervaring is.

 

 

Dat we in augustus uitgenodigd werden voor een bezoek aan de JBL fabriek in Duitsland moet je niet verbazen, een delegatie van het bestuur was er vroeger al op Opendeurdagen geweest. Nu ontvingen ze ons graag om hun 50 jarig jubileum mee te vieren. Een groepsbezoek aan het Reptilium in Landau (D) hoorde hier ook bij.

 

Soms is er in een vereniging ook minder prettig nieuws en dat willen we u niet onthouden. Onze zeewatergroep was in zes jaar tot een hoog niveau gegroeid door de inzet van haar coƶrdinator Erwin Van Agtmael. In september stopt hij totaal onverwacht met deze taak. Door gebrek aan een opvolger betekende dit het (voorlopig?) einde van deze specialisatie groep in onze club.

 

Het verbroederingstreffen met Skalaar Torhout vond plaats op 21augustus met een bezoek aan het militair museum van het Kamp Van Beverlo en het M.K.O.K. museum in Leopoldsburg met een gamellen maaltijd.

 

Dit jaar bestond de al traditioneel geworden beursbezoeken voor het bestuur uit;  Anido te Kortrijk in februari, Interzoo in mei te Neurenberg (D) en Dibevo te Gorichem (NL) in oktober.

 

De Nationale Bondsdag was een organisatie van BBAT-Limburg en uiteraard werkte Zilverhaai Beringen hier aan mee. Voor de locatie was het Planetarium-Cosmodrome  Kattevennen in Genk vastgelegd en aan de deelnemers werd een rijkelijk menu aangeboden in de feestzaal Elysee.

 

Zoals dit overzicht begon, sluiten we het ook af met te melden dat we publiciteit hoog in het vaandel dragen daarom nog de melding dat onze promostand aanwezig was op de Vivariumbeurs (Nieuwegein), LimBeurs (Houthalen-Helchteren) en Naturaria Fair (Antwerpen).

 

FOTOALBUMS VAN 2010

18 dec 2010: Nacht der Zilverhaaien in Zaal Cor te Koersel
26-28-28 nov 2010: Publiek Dierenhappening in Grenslandhallen, Hasselt
26-28-28 nov 2010: Vivariums Dierenhappening in Grenslandhallen, Hasselt
3 april 2010: Mediashoot - Aquaria van Marcel & Mieke Bauwens