vorig jaar <  naar  > volgend jaar

De lancering van “Internetleden“ tijdens de Dierenhappening eind 2008 was zo succesvol dat het bestuur besloot om er een grootse promotie voor te maken. Eerst en vooral moest er een opvallend en herkenbaar logo ontworpen worden. Het ontwerp van Filip Maes voldeed aan de verwachtingen. Een afbeelding van een Zilverhaai voor een groot @ teken, en dan alles in zilverkleur, beter kon moeilijk. Vanaf januari werd tevens gestart met het gras verzenden van een digitale z-ledenbrief naar alle e-leden. Met de z-ledennbrief worden alle e-leden geïnformeerd over de z-activiteten en de verdere evolutie van de z-website.

Gelegenheden om internetleden te werven zoals op Vivariumbeurs in Utrecht, LimBeurs in Houthalen-Helchteren en Dierenhappening in Hasselt brachten de teller al snel op meer dan 300 geregistreerde e-leden.  

Het voltallig bestuur bracht een bezoek aan hun ongelukkige collega erelid Jaak Van den Berg die al vele weken in de MS-kliniek van Overpelt verbleef. Dit zelfde bestuur bracht op 17-18 mei op uitnodiging, een bezoek aan de aquariumfabriek van Juwel in Rotenburg (D). Groot was hun verbazing toen ze in de fabriek kwamen waar alle Juwel-aquaria volledig door robotten werden gemaakt. Twee productielijnen konden 1000 aquaria per dag maken.

 
Aan de ‘Zomerhappening’ in de plantentuin van Meise werd deelgenomen met enkele Nano-aquaria. Een  Nano aquarium inrichten is niet nieuw voor de Zilverhaai want tijdens Dierenhappening hebben we er al vanaf 1995 telkens een tiental ingericht. We hadden er dus al jaren ervaring mee voor dat de nano-rage uitbrak.

<-

Skalaar Torhout organiseerde ter gelegenheid van hun 60-jarig bestaan, de Bondsdag van BBAT samen met een unieke aquariumshow.

Zilverhaai Beringen die sinds 1997 verbroederd is met Skalaar, plaatste op deze show een toepasselijk aquarium met 60 diamantzalmen.

<-

 

De BBAT organiseerde in 2009 een tweede nationale vijverkeuring en Theo Luyten behaalde een eervolle zevende plaats.

Voor de aangesloten leden waren  algemene vergaderingen, Achtste Dag- en Zeewatervergaderingen periodieke bijeenkomsten met leerrijke inhoud. Er vond in 2009 maar één bakkenbezoek plaats namelijk bij Kurt Jamart, onze sponsor Aqua-Bilzen.

De jaarlijkse z-vakantie in samenwerking met De Zigeuner uit Diepenbeek was een ontspannende vierdaagse aan de Moezel in Duitsland.

Ook dit jaar was er een delegatie van het bestuur aanwezig op de NBAT- Aqua Terra Dag te Barneveld. Maar ook op vakbeurzen zoals ‘Dibevo’ in Gorinchem (NL) en ‘Anido’ in Kortrijk was een Z-afvaardiging terug te vinden.

De organisatie van de jaarlijkse Limburgse vivariumkeuring was in handen van Maroni Maaseik. Zilverhaai Beringen had niet het hoogste aantal clubpunten om de BBAT-Limburg award binnen te halen maar wel terrariumkampioen: Ronald Denison en deelnemers met prachtige zeeaquaria in haar rangen.

De opbouw van het aqua-paviljoen op de Dierenhappening te Hasselt is al meerdere jaren de voorlaatste grote activiteit van het jaar en was dit jaar niet anders. Het was nu een beetje zoeken en aftasten om alles te organiseren. De oorzaak hiervan was het feit dat Grenslandhallen de organisatie had afgestaan aan Gil Claes Producties. Uiteindelijk is het toch weer een puik evenement geworden met een 70-tal ingerichte vivaria, veel kameraadschap en duizende bezoekers.

Het jaar werd weer feestelijk afgesloten met de tradionele ‘Nacht der Zilverhaaien’ in een, voor deze gelegenheid, opgesmukte grote zaal van de COR. Johny Vanlangenakker uit Hasselt werd er als 21ste clubkampioen gelauwerd.

 

Fotoalbums van 2009

19 dec 2009: Nacht der Zilverhaaien in Zaal Cor te Koersel
27-28-29 nov 2009: Vivariums Dierenhappening in Grenslandhallen, Hasselt