vorig jaar <  naar  > volgend jaar

De club bestond al 10 jaar. Dit tweede lustrum werd gevierd met verschillende activiteiten. In juli vertrokken een aantal Zilverhaaien met een autocar voor een 8-daagse vakantie naar Nancy in Frankrijk en het verre Monaco, met als voornaamste reisdoel: een bezoek aan de plaatselijke publieke aquaria. Met de nieuwe club-videocamera kon al meteen deze Zilverhaai-vakantie worden vastgelegd.

Deze gebeurtenissen waren tevens de aanleiding om een videotheek op te starten.

Arend Van den Nieuwenhuizen

De junivergadering werd een boeiende jubileumavond met de bekende Nederlandse auteur/fotograaf Arend Van den Nieuwenhuizen.

Na maanden voorbereiding werd er in september gestart met de cursus "Praktisch Aquarium houden". Deze cursus was gespreid over 23 lessen van elk 3 uur met 18 docenten. De cursus bracht niet alleen veel kennis bij maar ook archiefmateriaal voor video- en bibliotheek.

Onder impuls van de Zilverhaai startte de Limburgse Federatie in 1986 met huiskeuringen. Zilverhaai Beringen kaapte onmiddelijk twee categorietitels weg: Leo Snijders met 98% in Gezelschapsaquaria en Martin Imants met 96% in Zeeaquaria.

In november verscheen met veel bravour de 100ste Haaien-Echo's.


In 1986 was dit het bestuur: van links >rechts: Jaak van den Berg, Jos Schepers, Theo Luyten, Gaston Put, Jos Luyten, Pol Laeremans, Albert Wagemans en Jos Jansen.