vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Begin 1983 was het bestuur en de pas opgerichte werkgroep al vlijtig bezig met de voorbereidingen van het "1ste Internationaal Aquarium-Salon" (I.A.S.). Verschillende contacten in aquariummiddens waren gelegd. De terreinen achter het Trefpunt werden met een bulldozer bewerkt om er een grote tent op te bouwen. De laatste veertien dagen voor de opening werd er met man en macht, praktisch dag en nacht gewerkt om alles klaar te krijgen. Op 17 juni was het dan zover, I.A.S.’83 werd officieel geopend. Een tentoonstelling met binnen- en buitenlandse deelnemers, een vakbeurs met allerlei materiaal voor de hobby, met daarbij nog een prachtige tuin, volledig aangelegd door Verenigingen van de Volkstuinen. Duikersclub ‘AquaDiving’ begeleidden avontuurlijke bezoekers bij hun eerste duik in een reusachtige container. In totaal meer dan 1.000m² overdekte tentoonstellingsruimte, dit was nog nergens te zien geweest. 12.000 bezoekers mochten van deze manifestatie genieten. Bekijk de super8film  (33 minuten en later op YouTube gezet).

Van de opbrengst van dit I.A.S. werd onmiddellijk een offset-machine met toebehoren aangekocht. Dit met de bedoeling de kwaliteit van het clubblad Haaien-Echo’s te verbeteren.

Als onderdeel van het clubkampioenschap werd een soort aquariumquiz gelanceerd. Tijdens elke ledenvergadering een 5 quizvraagjes en een grote finale op 't einde van het jaar  'Reis door de hobby in 50 vragen' zou jaarlijks gaan bepalen wie er quizkampioen zou worden. Julien Lampo werd op het clubfeest als eerste quizkampioen van de Zilverhaai gehuldigd.

Om het zeewatergebeuren binnen de vereniging meer impulsen te geven, sloot Zilverhaai Beringen dit jaar aan bij de NBBZ (=Nederlandse en Belgische Bond van Zeeaquariumverenigingen.