vorig jaar <  naar  > volgend jaar

De ledenvergaderingen waren goed: gemiddeld kwamen er zo'n 70 leden opdagen. Op de eerste bestuursvergadering van dit jaar werd besloten de activiteiten nog op te voeren. Om beginners of nieuwelingen op te vangen werden er zogenaamde Haaien-Uurtjes georganiseerd.

Op 21 maart werd een bezoek gebracht met een gids achter de schermen van de Zoo te Antwerpen.

1981 was ook het 1ste lustrumjaar van Zilverhaai Beringen. De Heer Sanderse uit Nederland, bekend van de boekjes “60 aquariumplanten in kleur” bracht op de lustrumvergadering in juni al de aanwezigen in vervoering met zijn voordracht "Het Fascinerend Aquarium".

In dit jaar werd de aansluiting bij VATK eveneens een feit. (= Verenigde Aquarium en Terrarium Klubs).

Als primeur voor gans België richtte Zilverhaai Beringen een ruilbeurs in, die een groot succes kende. Dit zou in de toekomst zeker herhaald worden.

Onze zustervereniging Aqua-Noord-Limburg richtte een tentoonstelling in, en organiseerde de jaarlijkse BBAT-Bondsdag. Bij deze gelegenheid stak de TT-werkgroep nog eens de handen uit de mouwen. Zij sleurden de 5-meterbak naar Neerpelt en richtten deze zo prachtig in, dat honderden aquarianen het spijtig vonden dat hij terug moest afgebroken worden.

Vanaf 1981 had de Zilverhaai een eigen embleem, waarvan onmiddellijk stickers werden aangemaakt. Het ontwerp werd gerealiseerd door Maurice Gyselaers.

Met de leuze "economisch aquarium houden" en om haar werking in de toekomst te bepalen voerde het bestuur een uitgebreid wensenonderzoek uit onder de leden.


Gastspreker in juni 1981, de Heer Sanderse uit Nederland.