vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Door de vertraging van de verbouwingswerken aan de studiezaal van het Don Bosco Instituut moest de geplande LimBeurs 2017 gecanceld worden. Vanaf 2018 zal de LimBeurs wellicht doorgaan in Sportcentrum Karteria te Diest.

Het clubfeest van werkjaar 2016 was vastgelegd op zaterdag 14 januari 2017. Dit was het 41ste maar ook laatste clubfeest van Zilverhaai. De afsluiting van een werkjaar zou voortaan gebeuren op een “BLIKvergadering” die doorgaat op de eerste ledenvergadering van het volgende jaar. De eerste BLIKvergadering was gepland op dinsdag 9 januari 2018 met een ruimschootse terugBLIK over werkjaar 2017.

 

Op deze BLIKvergadering werd Jan Van Genechten de onbetwiste Quizkampioen (zijn 5de titel-zie foto) terwijl Pascal Wuyts voor de tweede maal Clubkampioen werd (2016 & 2017). De pennenridder 2017 werd Kenny Mertens. Valere Vanderheyden verliet na 6 jaar actieve dienst in stilte het Z-bestuur.

Het bestaan en de werking van BBAT-Limburg was in 2017 veelvuldig merkbaar. Filip Maes werd de nieuwe voorzitter en Jos Luyten de nieuwe penningmeester. Op 4 juni was er een busuitstap naar AquaZoo in Leerdam en Aquarium Veldhuis in Enschede. De zomeractiviteit van BBAT-Limburg werd in 2017 georganiseerd door Tanichthys Hasselt.

Op nationaal vlak kenden we de 7de nationale vivariumkeuring met deelnames van Conny De Wilde, Vern Van De Weyer, en Theo Luyten.

De ATD (AquaTerraDagen) van BBAT was voor Zilverhaai Beringen een drukke “Open House” op 22 oktober. Van die gelegenheid werd gebruik gemaakt om 25 aquariumeubels (zie foto) te verkopen die na de verplichte opruiming in de Grenslandhallen en het leegmaken van de zeecontainer tijdelijk in Wechelderzande waren gestockeerd.

Door mee te doen aan het BBAT bekwaamheidsexamen 'zoetwater' behaalden nog eens 8 Zilverhaaien een pasje van bekwaamheid zodat deze groep nu verder is gegroeid tot 32 bezitters van het gegeerde pasje.
Theo Luyten nam met succes deel aan het examen zeewater en is voorlopig de enige in onze club met dergelijk pasje.

Publiciteit voeren voor internetleden is bij de Zilverhaai geen loos woord, zo waren we met een e-ledenactie present op: V.A.T.-beurs in Izegem, AquaVaria Voorjaarsbeurs in Boxtel (NL), Houtlandse ruilbeurs, Ruilbeurs Kessel, Naturaria Fair Antwerpen en Vivariumbeurs Nieuwegein (NL).

Ook bij het bestuur valt er wat te melden: Onze voorzitter Filip dweilt heel Vlaanderen af met zijn presentatie “Rainbowshiners”.
Valère Vanderheyden kondigde eind 2017 een sabbatjaar aan en stapt uit het bestuur. Jos Jansen deelt mee dat hij ontslag neemt vanaf 1-1-2018. Hij is dan bestuurslid geweest van 1978 t/m 2017 waarvan 30 jaar als voorzitter.