vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Op de 2de dinsdag van januari werd er voor het eerst een zogenaamde BLIKvergadering gehouden als vervanging van het traditionele clubfeest. Op deze vergadering kreeg men naast de huldigingen van de verdienstelijke leden een presentatie van het voorbije jaar te zien. Verder werd de BLIKvergadering opgesmukt met een nieuwjaarsreceptie, monstertombola en voorstelling van het bestuur voor 2018. Na 40 jaar dienst (1978-2017) waarvan 30 jaar als voorzitter, heeft Jos Jansen met de jaarwisseling het Z-bestuur verlaten. (zie foto collage onderaan)

In mei rukte de TT-groep nog eens uit en zorgde voor een mooie deelname aan de aquariumtentoonstelling  bij onze vrienden van Aquarianen Gent.

De jaarlijkse zomeractiviteit van BBAT-Limburg werd ditmaal georganiseerd door Maroni Maaseik. Op het programma stond een struinwandeling in Dilsen Stokkem en een vaartocht op de Oude Maas met kleine elektrisch aangedreven bootjes. Als afsluiter volgde een gesmaakte barbecue.

Na een jaar onderbreking door omstandigheden vond op de eerste zondag van juli opnieuw de LimBeurs plaats. Nu in het ruime sportcentrum Karteria in Diest. Het was meteen opnieuw een succesvolle editie.

Zondag 1 september vond het 2-jaarlijkse verbroederingsstreffen met onze vrienden van Skalaar Torhout plaats. We bezochten samen het duikcentrum TODI met een rondleiding voor en achter de schermen. Daarna vertrokken we naar het vijvercentrum Aqua-Koi in Balen-Hulsen waar we door de eigenaar Jan P. met de nodige uitleg rondgeleid werden in zijn bedrijf. De ontmoetingsdag werd afgesloten met een lekkere en gezellige barbecue aan ons lokaal de Cor in Koersel.

De Zilverhaai crew werd getracteerd door de organisatie van Vivarium voor de 10de deelname.

Op zondag 28 oktober hielden we voor de derde maal een 'Open House' in zaal De Kardijk in Beverlo. Het grote publiek was wederom uitgenodigd om kennis te maken met onze club en de aquaristiek in het algemeen. Een aantal herkenbare ombudsmannen en vrouwen stonden klaar om de bezoekers te informeren. En natuurlijk mocht hier het beursgedeelte niet ontbreken. Zodat men ook nog een visje en/of plantje kon aanschaffen.

Rigo Leurs slaagde in het BBAT examen (met een monsterscore van 100% !) waardoor nu bij Zilverhaai Beringen al 33 trotse eigenaars van een BBAT-pasje zijn.

Een paar clubleden o.a. Kenny Mertens en Roland Martens onderscheiden zich met presentaties op 4D-vergaderingen. Kenny bracht een presentatie over natuurproducten in het aquarium en Roland toonde ons een hele hoop mooie foto’s die hij gemaakt had in Costa Rica.

Aan volgende beurzen nam Zilverhaai in 2018 deel met een promotiestand:
18 maart VAT-Beurs in Izegem, 13 mei beurs bij Blauwe Alg Kessel, 3 juni beurs van Skalaar Torhout, 30 september Naturaria Fair in Antwerpen, 24 & 25 november Vivariumbeurs in Rosmalen (NL) waar o.a. ook de Zilverhaai Beringen gehuldigd werd voor de 10de deelname aan Vivarium (foto).

In 2018 werd door BBAT-Limburg besloten om geen Limburgse Vivariumkeuringen meer te houden wegens de teruglopende deelnames. Ook werd een geplande busuitstap naar Dusseldorf door BBAT-Limburg geannuleerd bij gebrek aan belangstelling.
 

1. Voorzitter Filip Maes - 2. Quizkampioen Jan Van Genechten - 3, 4, 5, & 7. Aanwezige leden - 6. Jos Jansen krijgt bak Westmalle (afscheid bestuur) - 8. Jos Luyten krijgt bak Carlsberg (40 jaar bestuurslid) - 9. Jan Van Genechten winnaar aquariummeubel (tombola) - 10. Prijzentafel - 11. Mieke Van der Straeten overhandigt (namens HE.redactie) oorkonde aan Penneridder: Kenny Mertens.