vorig jaar <  naar  > volgend jaar

Op de 2de dinsdag van januari werd het nieuwe clubjaar weer ingezet met een BLIK-vergadering en nieuwjaarsreceptie. Met op het programma een terugBLIK naar 2018 en een BLIK in de toekomst (presentatie), de uitslag van het Clubkampioenschap, Quizkampioen, Penneridder, monstertombola enz...
Pascal Wuyts werd onthuld als clubkampioen van 2018, en mocht nu definitief de kristallen druppel behouden. Na drie titels binnen een periode van 5 jaar werd hij tevens erelid bij Zilverhaai zoals de statuten voorzien. Jan Van Genechten, de slimste Zilverhaai, was voor een 6de keer quizkampioen.

Een paar dagen na de BLIKvergadering werden we opgeschrikt met bijzonder tragisch nieuws; zeer onverwacht overleed erelid Eddy Naets (61). Eddy was 2 dagen voordien nog gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Vier dagen later bereikte ons ook nog het overlijden van Thea Turken (trouw gezinslid en echtgenote van Henk van Diejen).

Bart Buyse nodigde op 1 maart alle clubgenoten uit op zijn bedrijf voor een demonstratieavond.  Zijn firma is bekend in de composiet wereld met verschillende verwerkingstechnieken waar ook aquarium zich toe leent. Dat dit tot unieke realisaties kan leiden werd door Bart vakkundig gedemonstreerd en uitvoerig toegelicht op deze vrijdagavond.

In juni was het de beurt aan Zilverhaai om de jaarlijkse zomeractiviteit van BBAT-Limburg te organiseren. Een bezoek aan de brouwerij Ter Dolen (Houthalen-Helchteren) en aansluitend een wandeling op het natuurdomein van Kelchterhoef werden (met gids) in aangenaam zomerweer afgewerkt. De zondag werd door alle deelnemers afgesloten met een traditionele barbecue in ons clublokaal te Koersel.

LimBeurs - editie 29 - was op de eerste zondag van juli nog maar eens een geslaagde activiteit van BBAT-Limburg met heeeeeel veeeeeel hulp van Zilverhaai Beringen en hopelijk tot volgend jaar voor nr 30.

Om de drie jaar wordt door BBAT de “Ereprijs René Wouters“ toegekend aan de life spreker die het meest in de smaak viel bij de clubs. Filip Maes behaalt met zijn presentatie 'RAINBOWSHINERS' deze ereprijs, een voordracht waar hij nadien zelfs in Nederland meermaals mee optrad.

Een gezamelijke busreis van de Limburgse clubs (gesponsord door BBAT-Limburg) bracht op 1 september de reisluchtige liefhebbers naar Henegouwen voor een bezoek aan het vermaarde Pairi Daiza met panda's maar ook met prachtige aquaria.

In september  werden de Z-bakkenkijkers uitgenodigd in Kortessem door Jurgen Cosemans. Ze lieten zich niet afschrikken doordat deze uitnodiging voor vrijdag de 13de was, integendeel ze kwamen massaal afgezakt om aldaar een cichlidenaquarium van 4 meter en een reuze koivijver te inspecteren en te bewonderen.

Open House, de tref- en infodag van Zilverhaai Beringen is een traditie geworden. Zondag 6 oktober ging deze activiteit voor de derde jaar op rij door en had plaats in zaal De Kardijk te Beverlo.

De ambassadeurs van onze club deden weer hun best; bij opendeur Aqua Koi in Balen, Diesters Aquarium & Vijver Center, Aquabeek in Handel (NL), Naturaria Fair in Antwerpen en tijdens de Vivariumbeurs in Rosmalen (NL).

Op de ‘Nacht van de aquariaan’ was de presentatie en proclamatie van de BBAT vivariumkeuring het hoogtepunt. Alle aanwezigen waren getuige van het prachtige camerawerk van Filip Maes die hiervoor kilometers in Vlaanderen rondtoerde samen met de keurmeesters.

Zilverhaai Beringen nam dit jaar deel aan de Nationale keuring met 9 aquaria in 4 categories en 6 deelnemers: Conny De Wilde, Sven Bronckaers (3 op foto), Sonia Courtois (2), Vern Van de Weyer, Rigo Leurs (4) en Theo Luyten (1). Zie ook: Haaien-Echo's artikel 1183 met volledige uitslag.