T&T 016: Afhevelen kweekbak - 24/03/2009 14:52 - Gepost door Ronald Denisonimages/logos/tips_en_trucs.jpg

Iedereen die wel eens een kweekje waagde of die regelmatig visjes kweekt, kent het probleem om water te verversen in een bak met honderden jongskens. Een goede oplossing voor dit probleem is: Neem een grote luchtsteen waarmee men een vijver ijsvrij kan houden. Bevestig de luchtsteen aan de invoer van de hevelslang en hevelen maar. Het meeste vuil zal nu door de luchtsteen samen met het water verdwijnen en de jongen blijven in de bak. Met dergelijk hulpstuk kan men vlot water verversen zonder veel aandacht te schenken om jonge visjes mee op te zuigen. Een luchtsteen van de vijver is nodig want deze heeft groter openingen dan een gewoon luchtsteentje voor het aquarium welke ook vlugger zal verstopt geraken.

Naar de volledige lijst Tips & Trucs

 

 

 

Vervolg: T&T 016: Afhevelen kweekbak - 02/04/2009 12:31 - - Gepost door Jean Dosse

Deze tip werkt ook goed voor het verversen van water bij een garnalenbakje (voor soorten die in zoetwater hun jongen afzetten). Zo voorkom je dat je de kleintjes meezuigt.

Een nadeel is wel dat je enkel water en geen vuil afheveld.

Wel bij het hevelen blijven: het loopt niet echt vlug (tot je na een tijdje niet oplet en dan gaat het blijkbaar wel snel?)

Naar de volledige lijst Tips & Trucs