Op  dinsdag 13 maart 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

 

... is een nieuwe plantenlezing van Theo van Meegen (gastspreker) en Hans Meulblok (techniek). Een bekend sprekers koppel uit Nederland dat zijn sporen in de liefhebberij ruimschoots heeft verdient.

Zij laten u zien dat planten in een aquarium wezenlijk zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je een mooi plantenbestand krijgt en houdt. Met deze lezing worden hiervoor wat handvatten aangereikt.

Diverse mooie en minder mooie “bakken” zullen de revue passeren. Niet alle aandacht gaat uit naar “nieuwe” planten maar ook de “oude” krijgen de aandacht die ze verdienen. Ook de laatste trend wordt aangestipt en we kijken hoe dat bij een enkele liefhebbers in de praktijk gebracht wordt.

Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan het fenomeen keuren en zal dat gedurende de hele presentatie een rol op de achtergrond spelen als er gesproken wordt over het maken van met name combinaties en positie van plantengroepen.

Dat we ons niet zullen vervelen is een zekerheid en alles wordt bovendien gebracht met met een passende muzikale begeleiding.

Traditionele agendapunten zoals voorzitters- mededelingen, quizvraagjes en gratis tombola vullen ook het avondprogramma van deze vergadering aan.