Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 28 mei 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

In de biologie is een hybride, kruising of bastaard het resultaat van seksuele voortplanting van twee verschillende types planten of dieren. Ook bij vissen kennen we hybriden. Hierover zal je uitvoerig geïnformeerd worden.
Maar we trachten voor deze avond ook een degelijke workshop “Moerascultuur” klaar te stomen.
We bezorgen iedereen een flippo-serre en een voorraad potgrond. Met de nodige aanwijzigingen kunnen we allemaal aan de slag. Breng zelf wat plantjes mee, zodat we eventueel ook aan uitwisseling kunnen doen.
De gekende 4D-items zoals leestafel, herhaling quizvragen en 1€-tombola worden nu nog verrijkt met een nieuw topic.

En dit niet vergeten!

 

 

 

 

 

 

De bovenstaande titel spreekt boekdelen, via deze weg heten wij u van harte welkom op de site van  Zilverhaai Beringen.
We wensen u hierbij een verkort beeld te geven via deze sectie van wat de Zilverhaai  te bieden heeft of misschien zelfs wat u, als meerwaarde kan geven aan de Zilverhaai, door lid te worden van onze vereniging.
Zoals iedereen weet heeft een aquariumliefhebber nood aan ervaringsuitwisseling. Onze hobby is nu eenmaal moeilijk. Een stukje natuur in de huiskamer tot stand brengen vraagt voortdurende aandacht en interesse. De veelzijdige kennis die hiervoor vereist is kan niet zo eenvoudig aangeleerd worden. Om resultaten te halen moet je met je hobby bezig zijn, en bij problemen raad en steun krijgen. Onze vereniging wil hierin een coördinerende functie vervullen.

Het bestuur en het merendeel van de actieve leden zijn op de hoogte van wat in de aquariumwereld gaande is. De aanwezigheid van Zilverhaai Beringen bij nationale en internationale vergaderingen, manifestaties en vakbeurzen staan hier borg voor.

Het organiseren van grootse activiteiten is een unieke gelegenheid om daadwerkelijk samenwerking en grootscheepse ervaringsuitwisselingen tot stand te brengen. Ons verenigingsbeleid is zich hier terdege van bewust en spaart moeite noch tijd om hieraan te voldoen!
Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Zilverhaai Beringen een kern van actieve leden heeft die bij deze activiteiten een grote rol vervullen. De inbreng van deze groep is overduidelijk. Het zou enig zijn indien ook u naar die kern kon toegroeien.

Wij heten u alvast hartelijk WELKOM!

Clublokaal

Adres: Gemeentelijke feestzaal "COR",  Pastorijstraat 42,  3582 Koersel-Beringen -

Tel 011-42.81.83

Voor een overzicht van de activiteiten klik HIER

 

 

 

 

 

Praktisch

Datum: zondag 7 juli van 10 tot 16 uur

Locatie: Sportcentrum Karteria, Kluisbergstraat 21, 3290 Diest

Info:   www.limbeurs.be - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch: +32 (0) 479 21 94 03 of +32 (0) 489 68 25 15

 

Op dinsdag 14 mei 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

“JBL producten” door Robbie Goedertier

We beginnen de vergadering met verwelkoming en mededelingen van de voorzitter, na de pauze volgen eerst vijf quizvragen en op ‘t einde van de vergadering de gratis tombola. Het grote avondonderwerp wordt verzorgd door een medewerker van één van onze trouwe partners. We laten hem hierbij zelf even aan het woord.

Beste aquarianen, mijn naam is Robbie Goedertier en reeds 15 jaar gepassioneerd door alles wat met aquarium te maken heeft. Sinds ik 11 jaar geleden als verkoper aquaristiek begon, is de passie voor zowel zoet- als zoutwater enkel maar gegroeid. Enkele jaren geleden heb ik dan de kans gegrepen om voor de bekende Duitse firma JBL te gaan werken als Export Manager voor de Benelux.
JBL staat onder andere voor kwalitatieve producten om zo de hobby makkelijker en toegankelijker te maken voor elke liefhebber, zowel beginner als gevorderde, en is zowel op gebied van aquaristiek, terraristiek als op vijvergebied (Propond gamma) gekend in binnen- en buitenland.
Wij streven ernaar om goede kwaliteit, garantie (op techniek 4 jaar) en naservice te leveren. Enkele producten uit ons gamma zijn o.a.de Solar led verlichting en aanvullend de Solar Effekt, CO2 installaties (zowel wegwerpbaar als navulbaar), de gekende en tevens CristaProfi greenline filters (intern en extern) en nu beter als ooit tevoren de vernieuwde Testkoffers en losse testen, kwalitatieve testen die onmisbaar zijn in onze hobby!
Met zoveel goede producten in ons gamma is het een plezier om deze firma te mogen vertegenwoordigen.
Wil u meer weten over JBLproducten en zijn nieuwigheden, kom dan zeker langs op de algemene vergadering. Ik zal er ook zijn!

En dit NIET vergeten !

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, namelijk op 23 april 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

De trouwe bezoekers van de 4D-vergadering mogen deze keer een aantal practische demonstraties verwachten. Hier is o.a. een zeer specifieke filter bij, namelijk de diatoomfilter.
Aangezien we de lente voelen is het ook het moment om een moerascultuur met aquariumplantjes op te zetten. We zullen u laten zien hoe eenvoudig het allemaal is.

Aansluitend op het programma van de vorige 2D-vergadering “Zeewater en zeewater” krijgen we op de 4D schitterende beelden te zien uit de verhullende documentaire Blue Planet 2.  Episode 3: Coral Reefs.

In een verre uithoek van Zuid-Oost Azië ligt de koraaldriehoek. Een netwerk van koraalriffen met de grootste biodiversiteit op aarde. Onderzeese steden stampvol leven. En zoals in elke dichtbevolkte stad is er bikkelharde concurrentie om ruimte, voedsel en een partner. Maar het rif is ook een plek vol kansen...

Het wordt wellicht een drukke avond want tussendoor zijn er ook nog de vertrouwde 4D rubrieken; leestafel, herhaling quizvragen en 1€-tombola.
We beginnen daarom goed op tijd en dit wil zeggen 19u30. Zorg dat je erbij zijt!

 

Op dinsdag 9 april 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

 

Zeeaquaristiek wordt aanzien als de hogeschool van aquarium houden. Toch moet men hier absoluut niet al te angstig voor zijn.
Het Z-bestuur heeft Peter Oranje uit Hoogerheide (NL) uitgenodigd die met een avondvullende PowerPoint presentatie “Zeewater en zeewater” meer klaarheid zal brengen.

Tijdens de reis door de zeewater aquaristiek zal Peter ingaan op de watersamenstelling, filter en circulatietechnieken, verlichting, sporenelementen, verschillende groepen lagere dieren, wieren, vissen en uiteraard het biologisch evenwicht.

Kortom de avond staat in het teken van de vergelijkingen tussen de natuur, het zeewater en zoetwater aquarium.

Het avondprogramma wordt gestart met verwelkoming en mededelingen van de voorzitter, na de pauze vijf quizvragen en op ‘t einde van de vergadering volgt nog de gratis tombola. En iedereen is natuurlijk hartelijk welkom !

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 26 maart 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

 

Voor deze 4D-bijeenkomst is weer een gevarieerd programma samengesteld. Naast de bekende programmapunten (leestafel, herhaling quizvragen en 1€-tombola) is de presentatie van de oxydator een interessant onderdeel.

Een oxydator is een toestel dat zonder enige vorm van energie werkt, en zuurstof vormt via een chemisch proces.  Men kan het inzetten in elk aquarium zelfs van nano-aquarium tot tuinvijver. Meer willen we er hier niet over kwijt. Kom dus de vierde dinsdag van deze maand ook naar ons gekend lokaal.

ps: Filip Maes presenteert ook "Zomeractivitet BBAT-Limburg  2000 t/m 2018"

 

Op  dinsdag 12 maart 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

 

“Wellicht kan u zich wel een beeld vormen van ‘een wandelende tak’: een lang, dun insect met een bruine of groene kleur dat perfect gecamoufleerd tussen de bladeren zit. Velen kennen dit stereotiepe beeld van een natuurdocumentaire of uit de schoolklas.

  • Maar wist u dat er wereldwijd duizenden soorten wandelende takken voorkomen?
  • Dat er wandelende takken bestaan in alle kleuren van de regenboog en zelfs met vleugels?
  • Dat sommigen meer dan een halve meter groot kunnen worden?
  • Wist u zelfs dat er wandelende bladeren bestaan?

Wilt u al dit moois aanschouwen en nog veel meer te weten komen over de wondere wereld van wandelende takken en bladeren? Dan zal Robby Wuytack uit Roeselare er op de maartvergadering een uitleg geven over alles wat er over deze wondere wezens te weten valt.

De klassieke agendapunten zoals; Verwelkoming, Mededelingen van de voorzitter, Quizvragen en Gratis tombola komen ook nu ten tonele.

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 26 februari 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

Op het programma: De voorstelling van de jeugdbrochure Het logboek van de jonge aquariaan, een nieuwe uitgave van de Belgische Bond voor Aquarium- en Terrariumhouders.

Verder kijken we even hoe we op welke manier een zieke vis, een agressieve vis of een ... uit het aquarium kunnen vangen. Ook een gevulde leestafel met allerlei hobbyliteratuur is ter beschikking. Er is van ouds de 1€-tombola en mogelijk worden de recente quizvragen nog wat toegelicht. Tot dinsdag en allemaal welkom.

 

 

Op  dinsdag 12 februari 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!
Discusvissen..... Jawel ze stralen iets uit !
Velen onder ons hebben deze majestueuze vissen al gehouden of zeker in stilte de gedachte gekoesterd ze ooit te houden.
Als fervent discusliefhebber gaat Eddy Leysen u deze avond meenemen in de wereld der discussen.

 

 

Op dinsdag 8 januari 2019 om 19u30 worden u en uw partner verwacht voor de BLIKvergadering 2019 van Zilverhaai Beringen. Iedereen is welkom in de vertrouwde locatie “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

We starten de BLIKvergadering met een korte nieuwjaarsreceptie!
De eerste vergadering van een nieuw werkjaar maken wij er een gewoonte van om even terug te BLIKken op een aantal activiteiten van het voorbije jaar.  Hierbij horen ook de tradionele huldigingen van een aantal verdienstelijke leden (clubkampioenschap etc..). Een sumiere BLIK naar de toekomst is op een BLIKvergadering ook vanzelfsprekend.

De jaarlijkse ’monster’tombola staat ook op het programma van deze BLIKvergadering. De aquariumhandel heeft weer rijkelijk gesponserd en er zijn ook  tal van andere prijzen te winnen.
Iedereen krijgt zoals steeds, nu ook een gratis lot voor zijn aanwezigheid en een extra lotje voor het meebrengen van één of meerdere prijzen. Maar nu kan je uw winstkansen vergroten want er zijn onbeperkt tombolaloten te koop aan 1 euro per stuk.

Ergens tussen de speeches, presentaties, huldigingen en prijzenregen door is er nog wel wat ruimte voor een hapje en een drankje en een leuke hobbybabbel met collega’s.
Laat het een aangename en gezellige hobbyavond worden.