Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 22 mei 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

Wat staat u te wachten?
Grasduinen in het aanbod op de leestafels, de 1€-tombola,  toelichtingen bij de quizvragen, een onthullende presentatie  over viskweek en een boeiende professionele film uit de Blue Planet reeks.

Presentatie kweken met vissen.

Vissen zijn gemakkelijk om te kweken en soms ook niet. Sommige hebben in onze aquaria of kweekbakjes toch een duwtje nodig om tot kweken over te gaan. Dat kan gaan van waterwissel, bepaald substraat aanbieden, juist vissen uitselecteren enz... En succesvol kweken wil ook zeggen juiste voeding bij het opkweken. We komen in deze presentatie bekende en minder bekende vissen tegen om te vermeerderen. Niet altijd zal een kweekpoging succesvol zijn. Hopelijk zullen we na afloop weer wat wijzer zijn om onze hobby te beoefenen...

One Ocean uit de reeks Blue Planet 2

70% van het aardoppervlak zijn oceanen. En toch zijn ze nog altijd de minst verkende plekken op onze aarde. Onder de golven leven schepsels die onze verbeelding tarten. Met de nieuwste technologiën kunnen we deze verborgen werelden nu verkennen. En dierlijk gedrag in beeld brengen op een manier die een generatie terug onmogelijk was.

We zijn ook tot een ontrustende vaststelling gekomen. De gezondheid van oceanen gaat achteruit. Ze veranderen in een ijzigwekkend tempo, sneller dan ooit ter voren in de menselijke geschiedenis. Dat maakt het des te dringender om uit te zoeken wat er zich afspeelt onder het wateroppervlak. In deze aflevering trekken we de hele aardbol rond, van de warme zeeën in de tropen, tot de koudste in de polen. We doen nieuwe inzichten op over het leven onder de golven.

 

 

De LIM(burgse-ruil en vak)BEURS is al langer een ´Europese topper waar handelaars en liefhebbers met argusogen naar uitkijken. Alle handelaars die gebruikte- of nieuw aquariummateriaal wensen van de hand te doen zijn uiteraard welkom. De LimBeurs is bovendien de markt bij uitstek voor alles wat met planten en vissen te maken heeft, we denken hier vooral aan kwekers.
Ook niet te vergeten is de terrariumhobby, maar de "Conventie van Washington" zal moeten nageleefd worden. Een natuurliefhebber is meestal de bezitter van een tuinvijver. De LimBeurs staat ook open voor alles wat hiermee te maken heeft.

Nog nooit zoveel beursoppervlakte
De 28ste editie gaat door op zondag 1 juli van 10 tot 16 uur in het Sportcentrum Karteria te Diest (België) met een grote en gratis parking. LimBeurs 2018 heeft plaats in een nieuwe locatie met 3.500 m2 beursoppervlakte en een gezellige cafétaria. De organisatoren van LimBeurs nodigen ook u uit om mee te werken aan deze activiteit. Reserveren is online mogelijk op www.Limbeurs.be  Misschien was u al eens succesvolle standhouder, dan is verdere uitleg zeker overbodig.
Onmiddelijk nadat de reservaties op de website werden opengesteld was het al een heuse stormloop van standhouders waar we uiteraard blij mee zijn. 

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.limbeurs.be
Telefonisch: +32 (0) 479 21 94 03 of +32 (0) 489 68 25 15

 

 

 

 

 

 

De bovenstaande titel spreekt boekdelen, via deze weg heten wij u van harte welkom op de site van  Zilverhaai Beringen.
We wensen u hierbij een verkort beeld te geven via deze sectie van wat de Zilverhaai  te bieden heeft of misschien zelfs wat u, als meerwaarde kan geven aan de Zilverhaai, door lid te worden van onze vereniging.
Zoals iedereen weet heeft een aquariumliefhebber nood aan ervaringsuitwisseling. Onze hobby is nu eenmaal moeilijk. Een stukje natuur in de huiskamer tot stand brengen vraagt voortdurende aandacht en interesse. De veelzijdige kennis die hiervoor vereist is kan niet zo eenvoudig aangeleerd worden. Om resultaten te halen moet je met je hobby bezig zijn, en bij problemen raad en steun krijgen. Onze vereniging wil hierin een coördinerende functie vervullen.

Het bestuur en het merendeel van de actieve leden zijn op de hoogte van wat in de aquariumwereld gaande is. De aanwezigheid van Zilverhaai Beringen bij nationale en internationale vergaderingen, manifestaties en vakbeurzen staan hier borg voor.

Het organiseren van grootse activiteiten is een unieke gelegenheid om daadwerkelijk samenwerking en grootscheepse ervaringsuitwisselingen tot stand te brengen. Ons verenigingsbeleid is zich hier terdege van bewust en spaart moeite noch tijd om hieraan te voldoen!
Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat Zilverhaai Beringen een kern van actieve leden heeft die bij deze activiteiten een grote rol vervullen. De inbreng van deze groep is overduidelijk. Het zou enig zijn indien ook u naar die kern kon toegroeien.

Wij heten u alvast hartelijk WELKOM!

Clublokaal

Adres: Gemeentelijke feestzaal "COR",  Pastorijstraat 42,  3582 Koersel-Beringen -

Tel 011-42.81.83

Voor een overzicht van de activiteiten klik HIER

 

 

 

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 27 maart 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

Vele drijfplanten zijn voor het aquarium maar ook in de zomermaanden voor de tuinvijver aan te bevelen. Drijfplanten hebben naast hun decoratieve functie nog meer voordelen. Maar ook met nadelen dient men terdege rekening te houden. We zullen op deze 4D-vergadering niet alleen dit plantenmateriaal in woord en beeld toelichten maar tevens een aantal drijvende plantensoorten meebrengen.
Laat u verder op deze bijeenkomst verrassen door wat er nog bij komt zoals de kenmerkende babbels, Z-geschiedenis, herhaling quizvragen,1€-ombola, leestafel....

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 27 maart 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

 

 

Deze keer gaan we eens een kijkje nemen naar welke vissen die we hier bij ons in de natuur kunnen vinden, in kanalen, beekjes en rivieren. Niet altijd meteen geschikt voor in onze aquaria, maar zeker de moeite om ook deze vissen te leren kennen. Sommige zal je zeker en vast herkennen, anderen misschien minder. Niet te min zullen we zeker mooie beelden en wetenswaardigheden in deze presentatie mogen verwachten.

Hierbij aansluitend volgt een passende episode uit de reeks “Monster Fish”, “Alligator Gar”. De alligatorsnoek.
Het is een bedreigde diersoort. Het is een beest uit de tijd van de dinosauriërs. Een vreemd monster met vlijmscherpe tanden. Zijn schubben zijn keihard en hij heeft een slechte reputatie. De strijd is begonnen om de lelijkste underdog in de natuur te redden!

Wat is er verder nog te beleven op deze avond:? gezellige babbels - herhaling quizvragen - 1€-tombola - leestafel....

 

 

Op  dinsdag 13 maart 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

 

... is een nieuwe plantenlezing van Theo van Meegen (gastspreker) en Hans Meulblok (techniek). Een bekend sprekers koppel uit Nederland dat zijn sporen in de liefhebberij ruimschoots heeft verdient.

Zij laten u zien dat planten in een aquarium wezenlijk zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je een mooi plantenbestand krijgt en houdt. Met deze lezing worden hiervoor wat handvatten aangereikt.

Diverse mooie en minder mooie “bakken” zullen de revue passeren. Niet alle aandacht gaat uit naar “nieuwe” planten maar ook de “oude” krijgen de aandacht die ze verdienen. Ook de laatste trend wordt aangestipt en we kijken hoe dat bij een enkele liefhebbers in de praktijk gebracht wordt.

Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan het fenomeen keuren en zal dat gedurende de hele presentatie een rol op de achtergrond spelen als er gesproken wordt over het maken van met name combinaties en positie van plantengroepen.

Dat we ons niet zullen vervelen is een zekerheid en alles wordt bovendien gebracht met met een passende muzikale begeleiding.

Traditionele agendapunten zoals voorzitters- mededelingen, quizvraagjes en gratis tombola vullen ook het avondprogramma van deze vergadering aan.

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, nl op 27 februari 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

We kennen allemaal AquaSafe van Tetra, wat agressief kraanwater verandert in veilig en op de vis gericht aquariumwater.
Maar er zijn meer spelers op de aquariummarkt dit met soortgelijke producten hetzelfde doel nastreven.

        Wat doen al die producten precies?
        Zijn er extra’s voorzien?
        Wanneer wel, wanneer niet gebruiken?
        Zijn er nadelen aan?
        Heeft het zin hieraan geld te spenderen?
        Hoe, wat, welk, wanneer....

Allemaal vragen die je na de presentatie over waterbehandeling een beter inzicht geven over de verschillende preparaten.

Uit de rijke verzameling van hobby gelinkte documentaires waarover Filip Maes beschikt is voor deze avond ook nog een boeiende film voorzien met als titel: Creatures of the Deep.
Niet te missen! Ook nog leestafel en 1€-tombola !

 

Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen wederom welkom, nl op 23 januari 2018 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42, te Koersel-Beringen.

We beginnen deze bijeenkomst met een korte presentatie met beelden uit het verleden van de Zilverhaai. In haar 40-jarig bestaan heeft de Zilverhaai al heel wat gedaan, tentoonstellingen, ledenvergaderingen, uitstappen, cursus aquarium houden, beurzen…
In deze presentatie wordt je even terug in de tijd gebracht aan de hand van een keuze uit  een arsenaal foto’s waarover we beschikken. Dit in een sausje met leuke anekdotes gegoten!

Hierna, tijdens de pauze is er weer de onvervalste 1€-tombola en een nieuwe leestafel. Maar er is nog meer....

 

 

Er bestaan meer dan 5000 soorten kikkers en padden en ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Ze kunnen springen en klimmen, van de boomtoppen omlaag zweven. Zich ingraven in de grond. Sommigen kunnen zelfs over water lopen.
Kikkers zijn amfibieën, koudbloedige dieren en ze hebben warmte nodig om te overleven. Toch vindt je ze op de heetste en koudste plekken van deze planeet.
Er is zoveel over allerlei kikkers dat nog niet geweten is.
Kom aanstaande dinsdag naar de 4D-vergadering en geniet van een verhelderende documentaire Fabulous Frogs.

 

Misschien stond je te trappelen om aan het nieuwe jaar te beginnen. Misschien ben je blij dat je 2017 hebt kunnen afsluiten of kijk je gepassioneerd terug op wat het voorbije jaar je op hobbygebied heeft gebracht. We hopen dat 2018 je op alle gebieden gelukkig gaat maken en dat je samen met uw clubbestuur van Zilverhaai Beringen en deze website  binnen exact één jaar tevreden kan terugkijken.

 

Op dinsdag 9 januari 2018 om 19u30 worden u en uw partner verwacht voor de al langer aangekodigde maar allereerste BLIKvergadering van Zilverhaai Beringen. Iedereen is welkom in de vertrouwde locatie “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen.

We starten deze BLIKvergadering met een korte nieuwjaarsreceptie.
De eerste vergadering van een nieuw werkjaar maken wij voortaan er een gewoonte van om even terug te blikken op een aantal activiteiten van het voorbije jaar.  Hierbij horen ook de tradionele huldigingen van een aantal verdienstelijke leden. Een sumiere blik naar de toekomst is op een BLIKvergadering ook vanzelfsprekend.

De ’monster’tombola van 2017 hebben we ook verschoven naar deze BLIKvergadering. De aquariumhandel heeft rijkelijk gesponserd en er zijn ook  tal van andere prijzen te winnen.
Iedereen krijgt zoals steeds, nu ook een gratis lot voor zijn aanwezigheid en een extra lotje voor het meebrengen van één of meerdere prijzen. Maar nu kan je uw winstkansen vergroten want er zijn onbeperkt tombolaloten te koop aan 1 euro per stuk.

Ergens tussen de speeches, presentaties, huldigingen en prijzenregen door is er nog wel wat ruimte voor een hapje en een drankje en een leuke hobbybabbel met collega’s.
Laat het een aangename en gezellige hobbyavond worden.

Op  dinsdag 12 december 2017 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

Op elke ledenvergadering worden er onmiddellijk na de pauze telkens een vijftal meerkeuzevragen gesteld. Al uw goede antwoorden van de voorbije maanden zijn in de vorm van punten opgeslagen in een computerbestand. Maar de totalen hebben tot op heden nog maar voor kleine, puntenverschillen gezorgd. Het is nochtans de bedoeling om tijdens de blikvergadering van 9 januari 2018 de beste quizser van 2017 te huldigen. Daarom zullen we op deze vergadering in een finale uiteindelijk moeten helpen bepalen wie die nieuwe quizkampioen gaat worden. We doen dit naar gewoonte met een aantrekkelijke beeldenmontage met als titel:

                        “Een reis door de hobby in 50 vragen”.

Om de inspanningen en het zware denkwerk (?!) te verzachten zijn tussen de meerkeuzevragen, die in twee reeksen van elk 25 worden voorgelegd, een aantal interessante intermezzo’s gemonteerd.
Een extra programmapunt op deze avond is de bestuursverkiezing. Hiervoor zal geen grote campagne aan voorafgaan. Het blijft eenvoudig en discreet. Een bestuursverkiezing is nu eenmaal een statutaire verplichting van onze VZW.
Op deze bijeenkomst zal het lot ook bepalen wie van de correcte betalers het lidgeld terug zal krijgen. De gratis tombola zal niet ontbreken maar er is nog meer. Naast de maan-delijkse cadeaubonnen is er 1x per jaar een aanwezigheidsprijs ter waarde van 40 euro te winnen. De winnaar van deze prijs zal vanavond geselecteerd worden door een onschuldige hand uit het pak infobladen die,je allen het afgelopen jaar hebt ingevuld.
Een vergadering met veel animatie, veel KK-punten en veel winstkansen. Zorg dat je erbij zijt !