Op dinsdag 8 oktober 2019 om 19.30 uur in de stedelijke feestzaal “COR” Pastorijstraat 42 te Koersel-Beringen. Iedereen welkom!

Voor de oktobervergadering heeft het bestuur nog eens beroep gedaan op Walter Deproost uit Ranst, de Malawi kenner bij uitstek. Vorige eeuw (tussen 1981 en 1985) is Walter bij ons al 4 maal over Malawi en de cichiden komen spreken en nu dus voor een 5de keer. Wat mogen we nu dan verwachten:

Titel: “Duiken langs de westkust van het Malawimeer”

Reeds in 1996 en 1998 hadden we al een stukje van de westkust van het Malawimeer verkend. Maar dit bleef beperkt tot enkele biotopen bij Nhkata Bay. In 2000 stonden ook enkele dagen in deze omgeving op het programma, maar het voornaamste doel was de noordwestzijde van het meer, in de buurt van Chilumba, grondig te gaan bekijken. Tezamen met mijn vriend en engelbewaarder bij het duiken, Philippe Hotton, gaan we een weekje naar deze regio.
De “hotel”-faciliteiten waren aan de magere kant, maar de buren waren vriendelijk en rustig - om maar te zeggen dat we naast het lokale kerkhof logeerden.
Het duikteam van Stuart Grant dat ons gedurende de hele week op het meer begeleidde, was één en al behulpzaamheid en vol goede wil. De verschillende duiken die we in de omgeving deden, lieten ons kennis maken met een aantal soorten of lokale varianten die we vroeger nog nooit gezien hadden. Het was dan ook met veel spijt dat we na een weekje afscheid moesten nemen van dit prachtige deel van het meer en zijn lieve bevolking. Ik hoop in de toekomst terug tot Chilumba te geraken, want ik denk dat we nog een deel gemist hebben.

Het avondprogramma wordt gestart met verwelkoming en mededelingen van de voorzitter, na de pauze vijf quizvragen en op ‘t einde van de vergadering volgt nog de gratis tombola. En iedereen is natuurlijk hartelijk welkom !