vorig bericht < naar > volgend bericht     Terug naar > de lijst


Octopus Cartoon Afbeeldingen - Gratis downloaden op Freepik   Video 1: https://youtu.be/p9oh7XAFcXc              Video 2: https://youtu.be/hSRX3-D6DXs

Fascinerende beelden in de video van het Virginia Aquarium & Marine Science Center. Daar konden ze op 6 feb 2018  vastleggen hoe een piepkleine octopus geboren werd. De video van het prachtige moment verspreidt zich razendsnel over de hele wereld.

Het is niet het enige exemplaar dat mocht kennismaken met de wereld. Volgens Julie Levans, medewerker in het aquarium, zijn er ongeveer vijftien tot twintig piepjonge octopussen geboren.

Het is niet ongewoon dat een octopus zo snel van kleur verandert. “We geloven dat het gepaard gaat met de stress die ze tijdens de geboorte ondervinden”, klinkt het. “Ook een mogelijkheid is dat ze zich willen beschermen tegen mogelijke gevaren in hun nieuwe omgeving. Hun instinct kan dan leiden tot deze camouflage.” Hoe dan ook bleef de doorzichtige kleur niet lang van toepassing: al na enkele seconden was de bruine kleur van het zeedier zichtbaar.

vorig bericht < naar > volgend bericht     Terug naar > de lijst