Op 4de dinsdag v/d maand is iedereen nogmaals welkom, namelijk op 28 juni 2022 om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum COR, Klarinetstraat 27, 3582 Koersel-Beringen. Iedereen welkom. Klik hier voor stratenplan etc.

We hebben een buitengewone film op de kop kunnen tikken die we op deze avond laten zien. Het is de eerste documentaire over de handel in wild gevangen siervissen en inspanningen in het Amazone-regenwoud. Deze film bestaat uit 3 delen van circa 10 minuten en geeft een gedetailleerd beeld van de vishandel in het stroomgebied van de Rio Negro in Amazonië, Brazilië.

De populaties vissen die worden gevangen, zijn niet afgenomen want er zijn strenge controles op toegestane soorten voor export. De handel zorgt ook voor broodnodige middelen van bestaan voor de lokale gemeenschappen en belastinginkomsten voor het land. Deze documentaire is een visueel spectaculaire HD-productie, gebruikmakend van onderwater- en dronebeelden en interviews met de onderzoekers, exporteurs en importeurs van tropische vissen uit de regio en is Nederlands ondertiteld.De structuur van de documentaire is gebaseerd op de reis die de vis aflegt van vangst, transport, export en uiteindelijk tot de aankomst bij internationale importeurs. Niet te misen !

Z-leden die tevens een abonnement hebben op Aquariumwereld kunnen thans gratis gebruik maken van de digitale versie. Maar er is meer mogelijk. Voor niet iedereen is de werking en de mogelijkheden duidelijk. Precies daarom maken we deze op deze 4D wat tijd vrij om hieromtrent meer duidelijkheid te verschaffen. Verder staat de leestafel ter beschikking en is er weer een 1€-tombola.