2de dinsdag van de maand, 13 september 2022 om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum “COR” Klarinetstraat 27, 3582 Koersel-Beringen.

Iedereen welkom. Klik hier voor stratenplan etc

In 2016 verscheen in Aquariumwereld een artikel met als titel “Nooit meer water verversen...”. Deze stelling, die indruist tegen alle raadgevingen die in aquariumclubs aan de leden gegeven wordt, verbaasde iedereen. De auteur van dat artikel, Erik Brion, heeft zijn werkwijze nu vertaald in een lezing waarin hij ons uit de doeken doet hoe hij tewerk gaat.
Tijdens het eerste deel van de voordracht legt hij theoretisch en praktisch uit hoe een aquarium kan gehouden worden zonder waterwissels. We maken kennis met zijn visie op aquaristiek: gebruikte methodes en technieken, filtratie, ... komen aan bod.
In het tweede deel legt hij uit wat er in zijn kweekkamer gebeurt. Gebruikte filtratie methode alsook verschillende regeneratie methodes die gebruikt worden worden in detail toegelicht.
Een beetje sceptisch bij dit concept? Hou dan zeker deze avond vrij en kom luisteren.
Dit is een voordracht om niet te missen!
----
In het magazine “Aquariumwereld” juni 2016, verscheen een artikel van de hand van ons clublid Rik Verhulst, - “Nooit meer water verversen”.
Rik was in contact gekomen met Erik Brion, en dit was zijn manier van aquaria houden !
En zeggen dat sommigen wekelijks 50% water verversen !! Dat is dus een enorm verschil.
Niet verversen betekent niet in je luie zetel zitten. Er zijn maar weinig liefhebbers die zo uitvoerig het aquarium onderhoud doen als onze gastspreker.

Op onze vergadering komt Erik Brion zijn manier van het houden van aquaria uitleggen.
Met als rode draad doorheen de lezing, het niet verversen van water. Het hoe en het waarom, de gebruikte technieken. - Voor de pauze belicht Erik de beplante aquaria, na de pauze de kweekkamer. Eveneens de uitleg over het regenereren van de diverse filtermaterialen.