2de  dinsdag van de maand, 14 febrari 2023 om 19.30 uur in Ontmoetingscentrum “COR” Klarinetstraat 26, 3582 Koersel-Beringen. Iedereen welkom ! Klik hier voor stratenplan etc.

“Vissen met ballen”

door Theo van Meegen & Hans Meulblok

Hengelaars denken bij de titel van de lezing aan gigantische karpers die ze aan hun hengel krijgen.
Maar anders dan de titel doet vermoeden gaan we niet met een hengeltje aan de waterkant zitten wachten tot dat de karpertjes willen bijten.

Aquarianen denken natuurlijk bij “Vissen met ballen” aan cichliden!
Cichliden zijn al lang op onze aardkloot aanwezig en behoren tot, (denk aan de maanvis), de oudste aquariumvissen.
Er is bijna geen aquariaan die niet ooit een cichlide verzorgd heeft. Kersebuiken, Apistogramma’s en Maanvissen behoren tot het standaard assortiment wat in elke aquariumzaak aangeboden wordt.

Hans en Theo nemen u mee in de wondere wereld van de cichliden die zoveel meer te bieden heeft. Via een korte introductie wat nu eigenlijk cichliden zijn en hun plaats in de “levensboom” gaan ze de verspreiding duiden.
Alle herkomstgebieden gaan ze langs en zullen u met de grote verscheidenheid van cichliden laten kennismaken. Ook voor niet-cichlidenliefhebbers is dit een interessante avondvullende presentatie voorzien van passende muziek en prachtig beeldmateriaal.

De klassieke onderdelen van het avondprogramma van een 2D-vergadering (mededelingen van de voorzitter, quizvraagjes, gratis tombola) worden ook nu ingepast.