In een tuinhuis in Rotem is vorige week (woensdag 17 maart 2021) de dierenpolitie van de zone CARMA op een uitgebreide collectie gifslangen gestoten. De eigenaar was een achttienjarige jongeman met een grote ambitie: zo veel mogelijk soorten gifslangen verzamelen. “En dat volledig in de illegaliteit”, zegt burgemeester Sofie Vandeweerd.

Er was een anonieme tip binnengekomen dat daar iets loos was. En inderdaad in het tuinhuis achterop een weide zaten 32 slangen in terrariums. Allemaal goed verzorgde slangen. De eigenaar kende er duidelijk iets van. Alleen zaten er maar vijf ongevaarlijke melk- en korenslangen bij. De rest ging van giftig naar heel giftig: tot groene mamba en koningscobra toe”, zegt de burgemeester.

Het Natuurhulpcentrum werd ingeschakeld om te kijken wat er met de slangen moest gebeuren.   Uiteindelijk werden er van de 27 in beslag genomen slangen 23 naar een gespecialiseerd onderzoekcentrum in Luik gebracht. Vier slangen zijn nog in het Natuurhulpcentrum omdat de jongeman die graag terug zou hebben.

 

<iframe src="https://embed.deburen.tv/tvl/mLwtsLNABeWy/" width="560" height="315" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozAllowFullScreen frameborder="0"></iframe>