Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen heeft een extreem gevaarlijke slang gevangen bij Dilissen Logistics, een logistiek bedrijf in Pelt.

De Palestijnse adder (Dabola palaestinae) kroop rond in een lading uit Israël. Het gaat om een heel agressieve en giftige slang waar in België geen tegengif voor bestaat.
Dilissen Logistics in Pelt verwittigde meteen het Natuurhulpcentrum toen ze een slang zagen rondkruipen in een lading uit Israël. "Wij hebben een foto ontvangen en bekeken welke slangen in dat gebied leven", begint slangenspecialist Martijn Houbrechts. "We zagen al snel dat het ging om een giftige soort en ter plekke zagen we inderdaad dat we voorzichtig moesten zijn."

De medewerker van het Natuurhulpcentrum, gewapend in een dikke jas en dikke handschoenen, heeft een slangenhaak om het dier te vangen en in een kist te leggen. "Alles is gelukkig goed verlopen. De werknemers waren wel geschrokken, maar we hebben het dier veilig gevangen", gaat Houbrechts verder. "Zo'n slang kan uit zelfverdediging best agressief reageren en dan zit je met een probleem want in België is er geen tegengif tegen de Palestijnse adder."