'Grand Large' is vanaf 4 juni 2022 toegankelijk voor de bezoekers van Nausicaá (F). Een internationale primeur, want geen enkel ander publiek aquarium ter wereld beschikt over een AR-beleving.

De gloednieuwe attractie maakt deel uit van de permanente expo 'Een reis op volle zee'. Bezoekers nemen plaats op twee banken voor het pronkstuk van Nausicaá: een gigantisch raam van 100 m² waarachter maar liefst 40 vissoorten rondzwemmen. Zodra ze de AR-bril opzetten, duiken ze in de diepe wateren rond het Colombiaanse eiland Malpelo.

Technologisch hoogstandje
Nausicaá investeerde 1 miljoen euro in de augmented-reality-attractie. Tien fulltime medewerkers staken de AR-show in elkaar. Zo ontrafelden onderzoekers twee maanden lang zoveel mogelijk details over de negen dieren die 'Open Zee' tot leven brengt. Men monteerde 'Open Zee' op de muziek van de Franse componist Rone.


    Het Nationale Zeecentrum Nausicaá ligt in Boulogne-sur-Mer, op een steenworp van de Belgische grens.
    De AR-beleving 'Grand Large' is toegankelijk vanaf 8 jaar, maar enkel beschikbaar in het Frans en Engels en duurt tien minuten.

    De show is inbegrepen in het toegangsticket voor Nausicaá.
    Let op: wil je deelnemen aan de beleving, dan moet je op de dag van je bezoek, bij het infopunt in de hal, een plaatsje reserveren.
    Meer info: Nausicaá Boulogne sur Mer > https://www.nausicaa.nl/