De discuskweker Stendker uit Duitsland, en jaren adverteerder in Haaien-Echo's, is van plan de kwekerij te sluiten. Dat maakte het bedrijf uit Warendorf onlangs bekend aan zijn klanten.

Jörg Stendker, algemeen directeur van het bedrijf Stendker, stuurde zijn klanten het volgende: Het spijt ons u te moeten meedelen dat we in augustus 2022 zullen stoppen met het kweken van onze discusvissen en dat we vanaf dan niet langer in staat zullen zijn om onze dieren nog te leveren. Deze stap was niet gemakkelijk voor de gerenommeerde discuskweker, maar er werd geen alternatief gezien. Volgens het bedrijf gaan de productie van diervoeders en de verkoop van "Good Heart" en de "Original Stendker Granules" echter ongewijzigd door.

Het bedrijf, inmiddels in de derde generatie, kweekt volgens de website sinds 1965 discusvissen in 28 kleuren. Al meer dan 55 jaar worden deze felbegeerde vissen geleverd aan dierenspeciaalzaken en groothandels in meer dan 45 landen. In Duitsland behoren gespecialiseerde winkelketens zoals Fressnapf, Kölle Zoo, Megazoo, Hagebau, Dasfutterhaus en bekende aquariumwinkels tot de klantenkring. Voor de dieren die momenteel in de voorraad zijn, zet het bedrijf zich in om ervoor te zorgen dat alle discusvissen een mooi nieuw thuis vinden, aldus klantinformatie.