Opnamestop voor reptielen bij Natuurhulpcentrum Oudsbergen: "Terraria verwarmen is ook voor ons heel duur"

 

In het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen geldt vanaf vandaag (2 september) een opnamestop voor reptielen. Het opvangcentrum zit helemaal vol en zal dus geen reptielen meer kunnen aanvaarden. Door de huidige energiecrisis willen veel mensen van hun terrarium af, omdat het té veel kost om die te verwarmen.
Het centrum merkt dat steeds meer mensen hun reptielen binnenbrengen om te besparen op energie. "Maar ook de energiekosten bij het Natuurhulpcentrum swingen de pan uit", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Onze terraria zitten allemaal vol, er kan echt niets meer bij."

We krijgen heel veel reptielen binnen omdat mensen ze kwijt willen", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Mensen merken ook dat het verwarmen van de terraria heel veel geld kost. Maar ook onze energiekosten swingen de pan uit. Wij verwarmen voor een deel met gas en dat is peperduur geworden. En intussen zitten ook al onze terraria vol. En voor de verwarming daarvan is uiteraard veel energie nodig."

Opendeurdagen
Nu zondag 4 en ook op 11 en 18 september zijn er gratis opendeurdagen bij het Natuurhulpcentrum, telkens van half 11 tot 18 uur. Blikvangers dit jaar zijn de de wolf, leeuwen, beren en caracals die uit Oekraïne zijn gered. In totaal worden er meer dan 1000 dieren opgevangen in het Natuurhulpcentrum.