Zestien meter hoog aquarium in Berlijns hotel ontploft: miljoen liter water stroomt weg, twee gewonden.

Berlijn, vrijdag 16 december 2022: Rond 5.45 uur was er een heel harde knal, aldus de politie.
In de lobby van een hotel in de binnenstad van Berlijnis een gigantisch aquarium van zestien meter hoogte opengebarsten,1.500 tropische vissen stromen de straat op.
Het aquarium, de ‘Aquadom’, heeft een kokervorm met ingebouwde transparante lift en bevindt zich in het Radisson Collection Hotel in het DomAquarée-complex aan de Karl-Liebknecht-Straße in het centrum van Berlijn.

De wereldberoemde Aquadom, geopend in 2004 en razend populair bij toeristen, is het grootste vrijstaande cilindervormige aquarium van de wereld. Door de kracht van de explosie raakten ramen en deuren beschadigd. Brokstukken vlogen tot op straat. Ook is er veel waterschade. Op videobeelden is de enorme ravage goed te zien. Naar> video. De politie meldt dat er twee gewonden zijn. De brandweer is massaal ter plaatse.

Onderzoek moet nu uitklaren wat er juist verkeerd is gegaan.

De bouw van de AquaDom in 2003 kostte 12,8 miljoen euro. De AquaDom werd pas in de zomer heropend, na een 2,5 jaar durende renovatie. Siliconen afdichtingen werden vervangen en het vat van 11,5 meter doorsnee werd grondig gereinigd. Kostenplaatje van die hele operatie: nog eens 2,6 miljoen euro.