Kortsnuitzeepaardjes (Hippocampus hippocampus) leven in warm water rond de Middellandse Zee. De opwarming van de Noordzee drijft de zeepaardjes vanuit de Middellandse Zee naar het noorden, steeds verder de Noordzee in. Daar genieten ze in de zomer van warm water, maar in de winter raken ze onderkoeld. In Nederland wordt opgeroepen om vooral uit te kijken voor verkleumde "comateuze" zeepaardjes. Diergaarde Blijdorp vangt ze op, omdat ze niet overleven in het koude water.


Het aantal meldingen van aangespoelde zeepaardjes in Nederland is flink gegroeid. In 2015 werd geen enkel zeepaardje gevonden, in 2022 ongeveer negentig. Het zeepaardje dat deze week werd gevonden door een strandwandelaar in Vlissingen is opgenomen in Blijdorp en blijft  daar wellicht niet lang alleen. Want  ook dit jaar verwacht Microbioloog Mark De Boer meer aangespoelde zeepaardjes, en waarschijnlijk al binnenkort vanwege het onstuimige weer. Als het nodig is, kan Blijdorp morgen honderd zeepaardjes opvangen. Dit is een van de twee plekken in Nederland waar dat gebeurt, naast Ecomare op Texel.

In Blijdorp worden ook andere dieren uit de Noordzee en Waddenzee opgevangen, zoals aangespoelde zeeschildpadden. Twee jaar geleden was er zelfs een verdwaalde blauwe haai, een soort die nauwelijks in Nederlandse wateren voorkomt.