• Voorbehouden zone voor internetleden. Gelieve vooraf in te loggen (startpagina) want dit onderdeel is enkel toegankelijk voor internetleden. Je kan gratis internetlid worden door te klikken op Internetleden in het hoofdmenu. Met uw gebruikersnaam (familienaam en voornaam) en toegestuurde wachtwoord kan je dit onderdeel ook raadplegen zonder beperkingen.
 Wo Oct 16, 2024, 10:05 am
 0  125
Resultaat 1 tot 1 van 1 items .

Bericht van onze sponsor/partner JBL -> Naar: HE advertentie gegevens

JBL test de UV-stabiliteit van meststoffen https://www.jbl.de/images/container/w470_h282/102108.jpghttps://www.jbl.de/images/container/w220_h220/80549.jpg

Aquariumbezitters hebben met de combinatie van meststoffen voor waterplanten en een UV-C waterzuiveraar een probleem: de UV-straling (200-280 nm straallengte) vernietigt namelijk vitamines en plantenmest.

Bij plantenmeststoffen worden chelaten (beschermende huls) gebruikt om de mineralen, zoals ijzer en kalium, te beschermen tegen de watervoorbereider (die ze als zware metalen zou binden) en tegen het zuurstof in het water. De opgeloste zuurstof zou met de mineralen reageren en ze vervolgens omzetten in een chemische vorm niet meer bruikbaar is. JBL heeft heel wat testen uitgevoerd om nieuwe chelaten uit te proberen en heeft gevonden wat ze zocht: binnenkort zal de JBL meststof UV-stabiel zijn! Aquariumbezitters kunnen dan weer gewoon gebruik maken van hun UV-C waterzuiveraar wanneer ze JBL meststof voor waterplanten gebruiken. Deze ontwikkeling is een grote stap vooruit voor de aquaristiek!

Resultaat 1 tot 1 van 1 items .

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com